10 tips voor een goede nachtrust!

goede nachtrust

Slaap is erg belangrijk, het speelt een belangrijke rol in de gezondheid en het welzijn. Maar het kan lastig zijn om een goede nachtrust te krijgen. Een tekort aan slaap heeft een negatief effect op jouw mentale gezondheid, fysieke gezondheid en dus ook voor de huid. Te weinig slaap kan leiden tot donkere kringen onder de ogen, fijne lijntjes en rimpels en ook andere huidproblemen, zoals acne en een droge huid.

In de nacht herstelt het lichaam, dus wanneer je te weinig slaap krijgt wordt dit herstel in de weg gezeten. Dit leidt dus tot verschillende huidproblemen en vroegtijdige huidveroudering. Maar in slaap vallen is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan… Hierbij een aantal tips voor een heerlijke nachtrust:

Slaapritme

Probeer elke dag rond dezelfde tijd te gaan slapen en sta ook rond dezelfde tijd op. Doe dit ook in het weekend, om je lichaam aan een bepaald patroon te laten wennen. Dit helpt om een goed slaapritme te ontwikkelen en verbetert de kwaliteit van de slaap.

Slaapomgeving

Slaap in een rustige, stille en donkere kamer. Zet daarnaast alle elektronische apparatuur uit, dus ook je telefoon! Gebruik oordopjes als je een lichte slaper bent.

Licht en donker

Doe de gordijnen meteen open als je wakker wordt. En sluit de gordijnen voordat je gaat slapen. Dit helpt het ontwikkelen van een biologische klok.

Temperatuur

Frisse lucht in de slaapkamer, met een temperatuur tussen de 16 en 18 graden, helpt om beter in slaap te komen. Zet daarom een raampje open, wanneer het buiten op een goede temperatuur is.

Matras en kussen

Zorg dat je een goede kwaliteit matras en kussen hebt, die de wervelkolom goed ondersteunt. Voorkom strakke kleding, die de bloedcirculatie in de weg kunnen zitten. Gebruik daarnaast beddengoed van natuurlijke stoffen.

Geen werk in de slaapkamer

Gebruik je kamer alleen om te slapen en uit te rusten. Werk of studeer daarom niet in je bed, maar gewoon aan een tafel of bureau.

Bank slapen

Ben je moe? Ga dan naar bed en voorkom dat je op de bank in slaap valt!

Dagactiviteiten

De activiteiten die je overdag onderneemt, voeren invloed uit op de kwaliteit van jouw nachtrust. Dagelijkse beweging in de ochtend of middag, bevordert de nachtrust. Inspannende activiteiten net voor het slapen gaan hebben het omgekeerde effect.

Half uur ontspannen

Probeer 30 minuten voordat je gaat slapen te ontspannen. Ontwijk elektronische apparaten en probeer te ontspannen door bijvoorbeeld een wandeling, het lezen van een boek of het nemen van een bad.

Lichte snack

Het nemen van een kleine snack voordat je gaat slapen, kan de nachtrust bevorderen. Maar voorkom dat je teveel eet en voorkom dat je steeds naar de wc moet in de nacht door te veel te drinken.

Extra tip: supplementen

Indien je de bovenstaande punten nu echt wel weet maar alsnog niet in slaap kunt komen. Dan is het aan te raden om aan supplementen te denken. Wij adviseren op dit gebied de Ultra Melatonin supplementen van Beauty Supps. Dit product zorgt voor de aanmaak van melatonine wat er voor zorgt dat je in een diepere slaap beland waardoor je ‘s ochtends uitgerust wakker wordt!

663005-Ultra-Melatonin

Ultra Melatonin


Helpt bij het sneller in slaap vallen.
nl_NL