5 fabels over crèmes die je niet moet geloven!

crèmes

De vochtinbrengende crèmes lijken een vrij eenvoudige type huidverzorgingsproduct, maar eigenlijk zijn weinig dingen in de huidverzorging ooit gewoon eenvoudig. Er bestaan namelijk veel fabeltjes die de ronde gaan over crèmes. Wij hebben een aantal bekende fabels op geschreven zodat je vanaf nu weet wat waar is over het huidverzorgingsproduct: de crème!

FABEL

Als je iedere dag een crème aanbrengt, wordt je huid lui en verliest de huid haar vermogen om zichzelf te hydrateren!

FEIT

De huid zal nooit weten hoe het zichzelf moet hydrateren. Het is fysiologisch niet mogelijk net zo min als dat je lichaam went aan het dagelijkst drinken van water of gezond eten. Je lichaam heeft hulp nodig om gehydrateerd en gezond te blijven en dit is voor je huid niet anders, alleen op een andere manier!

Na verloop van tijd verliest de huid haar vermogen om op natuurlijke wijze gehydrateerd te blijven zoals het deed toen we jong waren. Dit gebeurt om verschillende redenen, maar vooral vanwege de schade van de zon en de leeftijd. Klimaat speelt ook een rol: droge omstandigheden kunnen een probleem zijn, vooral als je je huid niet geeft wat het nodig heeft: een crème!

De huid kan ook droog worden door het gebruik van slechte huidverzorgingsproducten zoals heftige scrubs, agressieve reinigingen en producten met veel parfum. Vaak is er dan een simpele oplossing en dat is het gebruik van betere producten zodat de huid zich kan gaan herstellen. Het probleem van een droge huid kan namelijk gewoon verdwijnen als je stopt met het beschadigen van de huid!

FABEL

De huid kan verslaafd raken aan een vochtinbrengende crème

FEIT

Dit is een beetje een verwarrende, want als je huid van nature droog is (geërfd van familie) of droog wordt (vanwege een verminderde barrière door schade van de zon en veroudering), zal de droogheid onmiddellijk worden verlicht door het routinematig aanbrengen van een crème. Alleen kun je de schade die de oorzaak is van de droogte niet herstellen, je kunt de conditie verbeteren!

De huid kan niet fysiek of psychologisch verslaafd raken aan een vochtinbrengende crème, zoals iemand verslaafd kan raken aan roken of drugs. Wat wel kan gebeuren is dat bij het routinematig gebruik van gezichts- of lichaamsverzorging, we hieraan gaan wennen. Op het moment dat we stoppen vinden we het niet fijn hoe onze huid aanvoelt. Dus we blijven de crème gebruiken om dat heerlijke gevoel te behouden. Het is geen verslaving want we zijn niet gedwongen om dit te doen, we doen het omdat onze huid heerlijk aanvoelt en we er gezonder uit zien wanneer we een crème gebruiken!

FABEL

Je hoeft alleen maar te hydrateren als je de huid dagelijkst wast.

FEIT

Sommige van ons maken de huid te vaak schoon met een reiniging of scrub, waardoor de natuurlijke stoffen die de huid gehydrateerd houden worden aangetast. Maar met een milde reiniging kun je gewoon dagelijks reinigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een droge huid. Het belang van een crème na je reiniging is juist erg groot en is afhankelijk van je huidtype en behoefte!

FABEL

Je hebt alleen een crème nodig als je een zichtbare droge, schilferige huid hebt.

FEIT

Dit is een grote vergissing als je hierin gelooft! Ongeacht je huidtype, zolang je kiest voor een crème met heilzame ingrediënten kan de huid nog mooier worden dan het al is.

Wil je meer informatie over de juiste producten voor jouw huidtype? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende huidanalyse of kom meteen voor een kennismakingsbehandeling. Wij helpen jou graag verder!

nl_NL