5 Tekenen van huidveroudering en hoe je ze tegen gaat

huidveroudering

Ouder worden is een natuurlijk en mooi proces… maar de eerste rimpels in de spiegel zien kan wel even schrikken zijn. Er gaan waarschijnlijk veel gedachten door je hoofd, zoals: ik gebruik toch elke dag huidverzorging en ben ik niet te jong om rimpels te krijgen? En dan hebben we het nog niet eens over droogheid en een grauwe huid, waar je opeens last van krijgt wanneer je ouder wordt. Gelukkig zijn er oplossingen om tekenen van huidveroudering te verminderen en voorkomen, of je nu in je nu in de 20 bent of in de 50. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve gezichtsbehandelingen, gezichtsmaskers en ga zo maar door. In combinatie met wat aanpassingen in jouw levensstijl ben je dan al een heel eind op weg naar een gezonde en stralende huid! 

Maar op welke tekenen van huidveroudering moet je letten en wat kun je doen om deze te verminderen en voorkomen?

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn misschien wel de meest opvallende tekenen van huidveroudering en ze verschijnen vaak eerder dan je verwacht of gehoopt had. Kraaienpootjes zijn de rimpels die ontstaan in de hoeken van de ogen, ze zijn vernoemd naar de pootjes van een kraai waar ze vaak op lijken. De diepte en ernst van kraaienpootjes verschilt per persoon, net zoals de leeftijd waarop ze verschijnen. Sommigen krijgen ze pas in hun veertiger jaren, terwijl anderen het al op hun 25e zien. 

Er is een reden dat de rimpels sneller rondom de ogen verschijnen dan de rest van de huid, aangezien de huid rondom de ogen ongeveer 10x zo dun is als de rest van het lichaam. Hierdoor is deze huid gevoelig voor droogheid en fijne lijntjes, vooral wanneer je collageen levels dalen naarmate we ouder worden. De oplossing? Voeg een oogserum en oogcrème toe aan jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Bescherm de ogen daarnaast goed tegen de zon en draag een zonnebril als de zon schijnt. 

Donkere vlekjes

Er zijn verschillende redenen dat er donkere vlekjes ontstaan op de huid en deze zijn niet altijd gerelateerd aan veroudering. Soms is het genetisch, natuurlijke hyperpigmentatie of vlekken die overblijven na een acne uitbraak. De meest voorkomende oorzaak is het ontstaan van donkere vlekjes als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Het ontstaan van deze vlekjes is veroorzaakt door de blootstelling aan de zon en andere factoren van buitenaf door de jaren heen.

Om donkere vlekjes te voorkomen is het daarom belangrijk om de huid goed te beschermen met een SPF, maar dat doe je dan aan de bestaande vlekjes? De oplossing? Met crèmes en serums zul je al ver komen, maar heb je ooit microneedling geprobeerd? Microneedling is een non invasieve behandeling die ontwikkeld is om tekenen van huidveroudering, zoals huidteint, huidtextuur, fijne lijntjes, acne littekens en donkere vlekjes, te verminderen! Lees meer over microneedling

Fijne lijntjes

Naast de ogen ontstaan er ook op de rest van het gezicht fijne lijntjes en rimpels. Vanaf je 21e levensjaar zullen je collageen levels (een belangrijke bouwsteen van de huid) elk jaar met ongeveer 1% afnemen. En waarschijnlijk zul je al wat fijne lijntjes opmerken in je eind twintiger of begin dertiger jaren. De meest voorkomende plekken zijn op het voorhoofd en rond de mond. Hoeveel je hier last van krijgt varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, genen en blootstelling aan de zon. 

En begrijp ons niet verkeerd, ouder worden is een natuurlijk proces, maar het liefst wel met zo min mogelijk rimpels! De oplossing? Naast een goede en consistente huidverzorgingsroutine hebben wij verschillende behandelingen in de salon die de strijd aan gaan met huidveroudering. Kom langs bij ons in de salon voor een persoonlijk behandel- en productplan. Maak een afspraak voor een kennismakingsbehandeling

Grauwe huid

In het begin van je twintiger jaren lijkt je huid misschien onoverwinnelijk. Je kunt ongezond eten, laat opblijven, geen huidverzorging gebruiken en de huid blijft nog steeds stralen… Helaas is dit niet oneindig. Misschien merk je al dat je huid er elk jaar wat grauwer uitziet.

Maar wat kun je doen als de huid niet meer straalt? De oplossing? Zorg dat je de huid elke week 1-2 keer exfolieert om dode huidcellen te verwijderen en verwen het één keer per week met een verzorgend masker! Wil je jouw huid echt een boost geven? Kom dan langs bij ons in de salon voor een professionele gezichtsbehandeling. Maak een afspraak.

Vermoeidheid

Naarmate we ouder worden is het niet alleen de huid die minder energie heeft, ook de rest van het lichaam. Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, zul je je misschien vermoeider voelen dan gebruikelijk. En dat zul je ook terugzien aan de huid. De oplossing? Zorg voor een gezond en gebalanceerd dieet, waarbij je voldoende vitamines binnenkrijgt. En daarnaast is voldoende beweging ook belangrijk voor een gezonde huid!

Geef de huid een boost met een professionele gezichtsbehandeling bij ons in de salon! Palais des Cosmétiques in Amstelveen is gespecialiseerd in huidverbetering. Samen zullen we jouw huid wensen bespreken en kijken naar de conditie van jouw huid, om zo een persoonlijk behandelplan samen te stellen. Klik hier om een afspraak te maken.

nl_NL