5 tips tegen een droge huid in de winter!

droge huid in de winter

De winter komt eraan, niets is irritanter en pijnlijker dan een droge huid. Wat kun je nou doen om je huid te beschermen tegen de kou en de droogte deze winter? Hier hebben wij vijf tips om je droge huid te verminderen en een droge huid te voorkomen.

1. Lekker smeren

Bij een droge huid is het belangrijk dat je lekker blijft smeren. Gebruik voor het  gezicht een vocht inbrengende dagcrème en voor je lichaam een vette bodylotion. Hierdoor voed je de droge huid en wordt je gezicht in de loop van de dag weer wat droger, smeer dan gewoon nog een keer. Kies ook voor een vettere crème in de herfst- en wintermaanden.

Maak een vrijblijvende afspraak voor een huidanalyse en product advies.

2. Minder douchen en korter

De winter komt eraan en iedereen houdt dan wel van een lekkere warme douche. Maar dit kun je beter niet doen en al helemaal niet wanneer je snel last hebt van een droge huid. Douche daarom zo kort mogelijk en niet hoger dan 37 graden. Probeer eens na het douchen de huid droog te deppen en altijd een schone handdoek te gebruiken.

3. Drink genoeg water

Hydrateren is erg belangrijk voor het hele lichaam, niet alleen in de winter maar altijd. Door het drinken van veel water kan de droge huid makkelijker herstellen. Met een vocht inbrengende crème kan de huid het water beter vasthouden en dit versnelt het herstelproces.

4. Slapend herstellen

In de nacht maakt je huid 8 keer meer huidcellen aan dan overdag. Door je huid een beetje te helpen kun je een halfuurtje voor het slapen een nachtcrème aanbrengen, zo ondersteun je de huid in de nacht met herstellen en het maken van nieuwe huidcellen.

5. Eet goede vetten

Een veel voorkomende oorzaak van een droge huid komt door het eten van te weinig goede vetten. Om de celwand en de huid in evenwicht te houden is het belangrijk om 20 gram vet binnen te krijgen per dag, deze vetten zitten in onder andere  vette vis (zalm en makreel), avocado en noten.

Lukt het je maar niet om van een droge huid af te komen? Kom dan eens langs bij een specialist voor een voedende gezichtsbehandeling. Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Meer tips, leuke weetjes en voor en na foto’s? Volg ons dan via Instagram.

nl_NL