6 huidverzorging tips voor de rijpere huid

huidverzorging tips

Huidveroudering kan versneld worden door verschillende factoren, zoals roken, slecht eten en door slechte gezicht reiniging. Hier hebben wij speciaal 6 tips voor een rijpere huid opgeschreven. Op elke leeftijd heeft de huid andere behoeftes, daarom is het belangrijk om je huidverzorging hier op aan te passen. Wij hebben 6 huidverzorging tips opgeschreven die jou kunnen gaan helpen:

  1. Reinigen

Reinig je huid elke dag, ook als je geen make-up draagt. Luchtvervuiling, make-upresten en andere viezigheden komen in de huid terecht en kunnen huidveroudering versnellen. Neem dus de tijd om je huid zachtjes, maar grondig te reinigen. Zo zorg je ervoor dat je geen verstopte poriën krijgt en dat de huid er stralend en fris uitziet. Bovendien helpt een goede reiniging ervoor dat de verzorgingsproducten beter in de huid kunnen worden opgenomen.  

  1. Exfoliëren

Het is belangrijk om de rijpe huid te exfoliëren met een vloeibare lotion met huidvriendelijke zuren: deze maakt de poriën van binnen schoon, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de cel vernieuwing. Als je een scrub gebruikt met klassieke korrelscrubs word de bovenste huidlaag beschadigen, dit kan leiden tot een overgevoelig huid en kan het verouder proces versnellen. Vraag advies aan jouw huidexpert wat beter bij jouw huid past.

  1. Verzorgen en hydrateren

Gebruik voor het verzorgen van je huid producten met anti-agingeigenschappen zoals; antioxidanten of vitamines. Eerst gebruik je een serum, deze kies je uit naar de behoeftes van je huidtype. Daarna breng je een dagcrème aan, deze concentreert zich volledig op de hydratatie, bescherming en verbetering van de huid. ’s Avonds kun kiezen voor een nachtcrème, zodat de huid geholpen wordt tijdens het herstellen in de nacht. 

  1. Bescherming

Uv-straling is erg slecht voor de huid en zorgt er voor dat de huid sneller veroudert. De schade is terug te zien in rimpels en donkere vlekjes, maar kan zelfs de vorm van huidkanker aannemen. Om je huid te beschermen tegen deze schade is het belangrijk dat je je huid elke dag insmeert met minstens SPF30, ook als de zon niet schijnt. 

  1. Niet roken

Roken geeft de huid een grauwe tint en maakt de huid dof. Het breekt elastine en collageen af en dat zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgt. De spieren rond de mond worden door het roken continu aangespannen, daardoor krijg je typische rokerslijntjes rond de mond. 

  1. Gezond eten 

Een gevarieerd voedselpatroon is erg belangrijk, met veel groente en fruit laat je de huid stralen. Veel suiker en bewerkt voedsel veroorzaken ontstekingsprocessen die medeverantwoordelijk zijn bij de huidveroudering. 

Neem gerust contact met ons op voor een passende behandeling en extra informatie. Voor producten kan je onze webshop bezoeken. Wij helpen en adviseren jou graag!

Meer huidverzorging tips? Volg ons via onze Instagram pagina!

nl_NL