6 onverwachte voordelen van minerale make-up!

voordelen van minerale make-up

Why you Need to use a Makeup Primer Youngblood Mineral Cosmetics Inspiration of Halloween Makeup Ideas 2018

Once upon a time, werd de foundation ontworpen om het gezicht een dik masker te geven zodat je oneffenheden niet meer zou zien. Tegenwoordig verwachten we echter zoveel meer van onze make-up. Het moet de huid niet verstoppen, het moet de huid beschermen en het moet de huid zelfs verbeteren?! Minerale formules zijn hiervoor de oplossing. Natuurlijk krijg je de gewenste dekking en de perfecte afwerking, dat is een minimale eis, maar er zijn nog zes andere voordelen van minerale make-up die je misschien niet kent!

Het zal de huid niet irriteren

Veel traditionele cosmetica merken bevatten synthetische ingrediënten, chemicaliën en geuren die de huid kunnen irriteren en zelfs je huidprobleem kunnen verergeren. Eigenlijk best ironisch, aangezien make-up het product is die juist de huid er goed moet laten uitzien… Juist datgene kan er voor zorgen dat de huid onrustig wordt. Nu het goede nieuws, merken zoals Youngblood Mineral Cosmetics en Lily Lolo zullen de huid niet irriteren. Dit zijn namelijk minerale make-up merken die vrij zijn van talk en synthetische ingrediënten zoals minerale olie, petroleum en kunstmatige geurstoffen.

De Loose Mineral Foundation van Youngblood is zelfs gemaakt van 100 procent natuurlijke mineralen. Je zult dus geen letterlijke ‘troep’ op je gezicht smeren. De Loose Mineral Foundation is daarom ook geschikt voor alle huidtypes, inclusief gevoelige of reactieve huidskleuren en ook voor mensen met rosacea!

Het helpt de teint helder te houden

Niet alleen is minerale make-up perfect voor de allergie-gevoelige huid, het is ook een niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet blokkeert. Wanneer je wel een make-up hebt dat niet kan ‘ademen’ zal het kunnen leiden tot vlekken en puistjes. Als je last van uitbraken of acne hebt dan is een minerale make-up een echte must!

Wanneer jouw huid droog of vochtarm is, kan je er met minerale make-up voor zorgen dat je huid helder en kalm blijft. Liquid Mineral Foundation van Youngblood bevat hydraterende ingrediënten zoals mineralen uit de zee, calendula en groene thee om de huid te beschermen en te voeden.

Je kunt het direct gebruiken na een gezichtsbehandeling

Peelingen, microdermabrasie en IPL laten de huid glanzen… uiteindelijk ja! Maar op korte termijn zal de huid er rood of vlekkerig uitzien. Het is dan geen probleem om minerale make-up op de huid te smeren, dit zal het effect van de behandeling niet veranderen.

Gelukkig kan minerale make-up van goede kwaliteit direct na een gezichtsbehandeling worden aangebracht. Het kan zelfs na bepaalde operaties worden gebruikt. Niet alleen zal het roodheid verbergen, het helpt ook om de huid sneller te laten genezen.

Het is geweldig voor natuurlijke contouren

De trend van de over-the-top contouren is misschien voorbij, maar dat betekent niet dat je de techniek niet kunt gebruiken om je jukbeenderen te definiëren. Of het gebied onder de ogen op te fleuren. Voor een natuurlijke ogende manier van contouren en highlighten gebruiken we de Liquid Mineral Foundation graag in drie tinten. De een past perfect bij je huid en de ander zijn net iets donkerder en lichter!

Gebruik de donkere als bronzer om te verduisteren en te verdiepen. Gebruik de lichtere kleur om te markeren.

Extra bescherming tegen de zon

Hoewel je altijd een aparte SPF moet dragen als je naar buiten gaat, elke extra zonbescherming is mooi meegenomen. Je hoeft niet ver te kijken bij een minerale make-up. Eén van de belangrijkste ingrediënten is titaniumdioxide, een natuurlijk filter die je tegen de zon beschermt.

Minerale make-up Youngblood bijvoorbeeld, geven haar producten niet zo maar een SPF, de SPF is te vergelijken met een SPF 15!

Je vindt altijd de perfecte match!

We know! Er is niets zo irritants als het vinden van een juiste foundation die niet bij jouw huidskleur past. Het mooie van de Loose Mineral Foundations van Youngblood is dat het eenvoudig is om twee verschillende tinten te mengen om een eigen kleur te maken die perfect bij jouw huidtint past. Zo heb je altijd een perfecte match

nl_NL