Dit zijn de 8 meest effectieve manieren om te stoppen met roken.

stoppen met roken

Stoppen met roken helpt niet alleen je gezondheid maar zorgt er ook voor dat je huid er gezonder uit zal zien en als hoogwaardig huidinstituut in Amstelveen willen wij natuurlijk niets liever dan een prachtige huid. We komen nu weer richting het nieuwe jaar dus dit is weer het moment om voornemens voor 2019 te gaan maken. Een veel voorkomend voornemen in Nederland is stoppen met roken. Ieder jaar proberen ruim 1 miljoen mensen te stoppen met roken! (WOW)

Eerst een aantal redenen om echt te stoppen met roken en daarna de tips die je kunnen helpen om echt te stoppen met roken!

Sigaretten worden steeds duurder

Roken blijft in Nederland nog één van de meest voorkomende verslavingen. Het is daarom niet voor niets dat de overheid bezig is om een pakje sigaretten onwijs duur te maken. Zo willen ze het aantal rokers in Nederland verminderen.

Roken is dodelijk

Helaas voor de rokers onder ons, er is nou eenmaal een hoger risico op overlijden. Wist je dat je met 1 sigaret meer dan 7000 verschillende stoffen inademt, zoals butaan (gas voor brandertjes), koolmonoxide (wat ervoor zorgt dat je cellen niet de gezonde hoeveelheid zuurstof krijgen) en kleine glasstukjes die je longen openhalen om zo de opname van nicotine te verbeteren…. Als je dit hoort en nog niet wilt stoppen dan weet ik het ook niet meer?

Stoppen met roken blijft lastig maar daar willen we je bij helpen. Naast de producten die jouw huid kunnen helpen zijn wij er van overtuigd dat een mooie huid van binnenuit komt. Dit betekent dat een mooie huid begint bij jezelf:

1. Meditatie

We beginnen met de meest zweverige maar wel iets wat voor veel mensen helpt in het stoppen met roken. Focus je even op helemaal niets, zorg voor stressvermindering. Er zijn zat filmpjes online die je hier mee kunnen helpen!

2. Acupunctuur

Ooit van gehoord? Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze waarbij naalden op drukpunten in de huid worden gebracht. Wanneer je dit op de juiste drukpunten doet zal je verlangen naar een sigaret afnemen!

3. Magnesium

Magnesium zorgt ervoor dat het effect van nicotine vermindert. Zo kun je langzaam je nicotineverslaving afbouwen.

4. Nicotinepleisters

De meeste mensen die een keer geprobeerd hebben om te stoppen hebben dit fenomeen vast al een keer geprobeerd. Door deze pleisters krijg je wel de nicotine binnen maar niet de giftige stoffen die in een sigaret zitten.

5. Hersentraining

Elke keer als jij een sigaret opsteekt moet iemand ander je een rottend ei laten ruiken. Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer je een sigaret gaat associëren met een rottend ei je binnen no-time stopt. Leuke tip maar dan moet je wel altijd een rottend ei meenemen... 

6. Limoen

Eet de schil van een limoen. Dit kan je vergelijken met een natuurlijke versie van nicotine. Alleen dan een stuk goedkoper en gezonder.

7. Hypnotherapie

Wanneer je gehypnotiseerd wordt kan je beïnvloed worden. Wanneer je bij een goede hypnotiseur terecht komt kan hij je negatief laten denken over sigaretten.

8. Sporten

Dan stop je met roken EN ga je gezonder leven, wat wil je nog meer? Probeer als je al sport wat intensiever te gaan sporten zodat je na het sporten geen zin meer hebt in een sigaret. Of zie sporten als jouw nieuwe verslaving!

Ga jij het volgend jaar proberen? Je kunt onderstaand alvast magnesium aanschaffen dan kun je alvast met je goede voornemens beginnen! GO FOR IT!

stoppen met roken

Ultra Marine Magnesium


De Ultra Rhodilia Rosea bevat mineralen uit de zee, namelijk magnesium. Magnesium is van belang bij verschillende processen in het lichaam en ideaal als ondersteuning bij het stoppen met roken!
nl_NL