Alles wat je moet weten over microdermabrasie

Er zijn tientallen, misschien wel honderden behandelingen die aangeboden worden om de huid te verbeteren. Maar welke behandeling is dan de beste voor jouw huid? Deze maand nemen we microdermabrasie onder de loep! Een behandeling die bekend staat om het exfoliëren van de huid, waardoor tekenen van huidveroudering worden verminderd en de huidtextuur wordt geëgaliseerd.

Benieuwd wat deze behandeling voor jou kan betekenen? Wij hebben alles wat je moet weten over deze behandeling voor jou op een rijtje gezet!

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een non-invasieve behandeling, die wordt uitgevoerd met een speciaal ontwikkeld apparaat. Tijdens de behandeling worden fijne kristallen over de huid gehaald, waardoor het oppervlakte van de huid wordt geëxfolieerd. De bovenste laag van de huid wordt verwijderd. 

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren en duurt tussen de 30-40 minuten voor het gezicht. Na de behandeling kan de huid wat rood worden, licht zwellen en kun je last krijgen van symptomen die op die van een verbrande huid lijken. Deze trekken in een paar dagen weg. Voor het gewenste resultaat raden we aan om elke 4-6 weken terug te komen voor een behandeling.   

Gebruik en voordelen

Het doel van microdermabrasie is om de huidtextuur en huidteint te egaliseren en de huid te verhelderen. De behandeling wordt vaak ingezet bij de volgende huidcondities:

 • grauwe huid
 • oneffen huidteint
 • oneffen huidtextuur
 • ouderdomsvlekken
 • donkere vlekjes door acne
 • melasma
 • littekens

Bovendien wordt de behandeling ook ingezet om de resultaten van anti-aging te ondersteunen. Door microdermabrasie kunnen de producten die hiervoor gebruikt worden beter in de huid dringen.

Voorbereiden

Weet je niet zeker of de behandeling wel bij jou past? Neem dan contact op met onze specialist. Voordat we op behandelen overgaan zullen we de huid analyseren en zullen we bespreken welke resultaten je kunt verwachten. Aan de hand van de analyse kunnen we inschatten hoeveel behandelingen nodig zullen zijn voor het gewenste resultaat. Daarnaast bespreken we ook de risico’s van de behandeling. Stel tijdens de intake gerust vragen!

Risico’s en bijwerkingen

Gebruik je acne medicatie, dan kan het zijn dat de behandeling wordt afgeraden. Informeer dit bij de specialist! Ná de behandeling kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • zwelling van de huid
 • roodheid (die lijkt op een verbrande huid)
 • blauwe plekken
 • brandend of prikkend gevoel
 • gevoeligheid voor zonlicht

Gebruik zonbescherming na de behandeling. Dit zorgt voor de beste resultaten en voorkomt het risico van bijwerkingen. Bovenstaande bijwerkingen verdwijnen over het algemeen binnen een paar dagen. 

Hersteltijd

De meeste mensen hoeven niet te herstellen van de behandeling. Mocht je last hebben van bijwerkingen, dan zullen deze vanzelf binnen een paar dagen verdwijnen.  

Afspraak maken

Weet je genoeg? Maak dan gemakkelijk een afspraak op onze website!

nl_NL