Belangrijke vitaminen voor de huid!

belangrijke vitaminen

Je hebt vast wel eens een weekje ongezonder gegeten of je bent wat minder buiten geweest, dit kan je allemaal gelijk voelen aan je lichaam en je huid. In deze blog ga ik jullie vertellen over wat belangrijke vitaminen zijn, hoe je deze binnen krijgt en waar allemaal vitaminen inzitten. Welke vitaminen verstevigen de huid en welke verminderen rimpels? Kom daar achter in deze blog!

Wat zijn vitaminen? 

Vitaminen zijn stoffen die in kleine hoeveelheden in ons dagelijks eten en drinken zitten. Er zijn in totaal 13 verschillende stoffen die onder vitaminen vallen. Vitaminen ondersteunen onze gezondheid en de ontwikkeling van ons lichaam. Ons lichaam maakt zelf alleen maar vitamine D en vitamine K aan, maar ook niet iedereen maakt dat zelf aan. 

Vitaminen binnenkrijgen

Ons lichaam maakt de meeste vitamines niet zelf aan, daarom moeten we deze op een andere manier binnenkrijgen. Dit doe je door voldoende gevarieerd te eten en dit kan je eventueel aanvullen met vitaminesupplementen. Voor de huid zijn er ook crèmes die de juiste vitaminen voor de huid bevatten. 

Dit is een klein overzicht in welk eten welke vitaminen zitten: 

  • Groente en fruit: vitamine A en vitamine C
  • Brood, graanproducten en aardappelen: vitamine C en vitamine B11
  • Vlees, vis, peulvruchten, zuivel en noten: vitamine A, vitamine D en vitamine B
  • Smeer- en bereidingen vetten: vitamine A, vitamine B11, vitamine D en vitamine E

Vitaminen voor de huid

Welke vitaminen zijn specifiek belangrijk voor de huid en welke functies hebben deze vitamine? Wij hebben ze hier voor jou op een rijtje gezet: 

  • A: bevordert de productie van elastine en collageen. De huid wordt hierdoor elastisch, sterk en de huid gaat er jonger uitzien.  
  • B3: helpt bij de vermindering van rimpels en het beschermen van de huid tegen de schadelijke effecten van Uv-straling. Het helpt ook om de huid te versterken en de vochtbalans in evenwicht te houden. 
  • B5: bevordert de natuurlijk cel vernieuwing en zorgt ervoor dat de huid vocht aantrekt, waardoor de huid een boost krijgt. 
  • C: zorgt ervoor dat de huid beschermd is tegen huidveroudering en geeft de huid meer volume. 
  • D: helpt bij het reguleren van de vetten in de huid. Een tekort aan vitamine D kan een verstoorde talgproductie veroorzaken en een droge huid. 

Wil jij deze vitamines bestellen? Lees hier meer over de supplementenlijn: Beauty Supps of bestel direct via onze shop. Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt over suppletie of een persoonlijk advies wilt krijgen!

nl_NL