Hoe bestrijd je huidschade wat nu nog niet zichtbaar is met het blote oog?

huidschade

Om antwoord te kunnen geven op de bovenstaande vraag: hoe bestrijd je huidschade wat nu nog niet zichtbaar is, wil ik je eerst meenemen in de huid van een 40-jarige vrouw. Wat gebeurt er met de huid wanneer we 40 worden?

De 4 en de 0!

Ben je al 40 of wordt je bijna 40? De meeste vrouwen beginnen zich nu wel een beetje zorgen te maken over de vele rimpeltjes die langzaam in hun gezicht verschijnen. Waarom was ik nou niet eerder begonnen met de anti-aging producten? Is botox nu de enige oplossing? Is er een manier om de huidschade te bestrijden? Dit zijn vragen die je misschien stelt aan jezelf wanneer je nu in de spiegel kijkt. Kleine tip van de sluier.. wij hebben de oplossing!

huidschade

De verandering

Of je het nu leuk vindt of niet 40 is eigenlijk wel de leeftijd waar de grootste veranderingen in de huid gaan plaatsvinden. Eigenlijk kan je het vergelijken met de pubertijd, hier gaat je lichaam ook allemaal veranderingen door en dat is bij de 40 hetzelfde! Ben je nog geen 40 dan zul je je kunnen voorbereiden op de volgende veranderingen die de huid zal gaan meemaken:

 1. Hyperpigmentatie zal toenemen

  Wanneer je bijna bij de 40 bent, ben je waarschijnlijk heel erg gefocust op het verminderen van rimpels (wat logisch is). Maar wat vooral begint te komen bij de 40 is dat de huid sneller vlekken gaat krijgen. Misschien is dit al herkenbaar? De huid kan zich minder goed beschermen tegen de vervuilingen van buitenaf. Zo kan je sneller last krijgen van zonplekken, ouderdomsvlekken en/of pigmentvlekken. Ook zal huidschade die je vroeger hebt opgelopen, wat nu nog niet zichtbaar is, tevoorschijnkomen. 

 2. Kraaienpootjes worden steeds zichtbaarder

  Als we ouder worden dan vermindert het oliegehalte en het hyaluronzuur van de huid, hierdoor wordt de huid slapper en zullen de fijne lijntjes steeds meer gaan veranderen in rimpels of zelfs diepe rimpels. Dit komt vooral voor in de ogen. Het is daarom belangrijk dat je vroeg begint met een product dat speciaal is voor de ogen. De huid rondom de ogen is namelijk niet hetzelfde als de rest van je gezicht. Voor het ultieme resultaat heb je een speciaal oogproduct nodig, zo kun je de kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen beter bestrijden.

 3. Wimpers worden kleiner, dunner en lichter

  Het komt niet alleen door de mascara en lash curlers waardoor je wimpers kleiner en minder donker zullen worden. Dit heeft ook te maken met de leeftijd, helaas.. De wimpers worden fijner door de verschuiving in hormoonbalans, ook de textuur van de wimpers zal droger worden, wat kan leiden tot breuken (in dit geval dus het uitvallen van de wimpers). Een oplossing voor de dunner wordende wimpers? Een eyelash serum, die we verkopen bij ons instituut. Dit serum maakt je wimpers dikker, langer en donkerder! Vraag de specialist om meer informatie, ja er is echt voor alles een oplossing ;)!

 4. De productie van collageen en elastine vertraagt

  Geheel ophouden zal het nu nog niet doen, maar het gaat wel allemaal stukken langzamer gaan dan toen je nog 20 was.. Het resulteert in een vermindering van de huidelasticiteit. De huid wordt dunner wat ervoor zal zorgen dat de huid meer zal gaan hangen.

 5. Hyaluronzuur niveaus dalen

  Voor je huid is de overgang te vergelijken alsof je van een klif valt (hele heftige uitspraak, maar wel waar), met de plotselingen hormoonveranderingen zal de huid een schok krijgen die het rechtstreeks naar de afgrond stuurt (wow). Omdat de hormonen zo veel aansturen in het lichaam zal je merken dat wanneer we ‘de afgrond’ in vallen je gezicht er dof en grauwiger uit zal gaan zien.

Conclusie

Om antwoord te geven op de vraag die wij onszelf stelde in de titel. Hoe bestrijd je huidschade wat nu nog niet zichtbaar is met het blote oog? Omdat we nu weten wat er gebeurd met de huid als we 40 worden is het belangrijk dat je hier NU al iets aan gaat doen. De eerste stap zou zijn om de juiste producten te gaan gebruiken, de tweede stap is om eens in de minimaal 6 weken langs te gaan bij de schoonheidsspecialiste. Zij kan jouw huid nu al helpen ondersteunen en huidschade wat nog niet zichtbaar is helpen verbeteren. Dus bestrijden en verbeteren! Bestrijden en verbeteren, bestrijden en verbeteren… Maak hier direct een afspraak voor een kennismakingsbehandeling of alleen huidanalyse! 

nl_NL