SEEING BLUE: Dit is hoe jouw smartphone je huid veroudert!

huidveroudering door blauw licht

Waar denk jij aan wanneer we het hebben over de oorzaken van anti-aging? Ik denk dan zelf vaak aan: luchtvervuiling, te veel zon, roken, alcohol, of zonnebanken. Zelfs het verkeerd liggen op je kussen kan rimpels verergeren. Maar goed we vergeten in deze tijd, en dan bedoel ik vooral de tijd van de technologie, één ding en dat is toch echt de elektronische apparaten.

Iedere dag wordt je huid nu beschadigd en niet meer door agressieve agressoren zoals luchtvervuiling of de zon. Nee, deze beschadigingen noemen we de ‘sneaky’ agressoren. Ofwel het ‘blauwe licht’ van elektronische apparaten. Een agressor die eigenlijk nog niet geheel bekend is bij vele consumenten. Maar die bij ons (huidspecialisten) nu wel steeds bekender begint te worden. De huid veroudert namelijk steeds sneller en dat komt door het nieuwe fenomeen: blauw licht!

Wat is blauw licht?

Blauw licht komt niet alleen van elektronische apparaten, maar komt ook bijvoorbeeld van de zon. Nu zullen we het wel gaan hebben over deze elektronische apparaten zoals: laptops, tv’s, tablets en mobiele telefoons. De zon is het meest gevaarlijk als het gaat om het blauwe licht. Maar aangezien we bijna niet meer zonder onze elektronische apparaten kunnen, neemt de blootstelling aan blauw licht aanzienlijk toe. De bijbehorende risico’s worden steeds groter.

Wat zijn de bijbehorende risico’s?

Het blauwe licht gaat de huid nog dieper binnen dan UVA en UVB. Dit licht verhoogt de productie van vrije radicalen, die zoals je misschien wel weet, schadelijk zijn voor de huid en ook jouw gezondheid. Teveel aan blauw licht versnelt het proces van oxidatie. En oxidatie in de huid zorgt voor ontstekingen en beschadigingen van onze huidbarrière. De huid is daarom minder in staat om water vast te houden en is dus sneller vatbaar voor agressoren. Of deze nou sneaky zijn of agressief. Het resultaat hiervan? Een huid die sneller veroudert.

De oplossing

Het is zoals altijd belangrijk om jezelf te beschermen tegen de effecten van de zon en de agressieve agressoren die we buiten vinden. Maar nu is het dus ook belangrijk om de huid te beschermen wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent. Misschien zit je iedere dag wel achter een computer en kom je dus iedere dag volop in het blauwe licht. Er komen langzamerhand producten op de markt die echt gebaseerd zijn op het blauwe licht of het neutraliseren van vrije radicalen. Het is dus echt uit onderzoek bewezen dat onze huid sneller veroudert door het blauwe licht. Naast dat het blauwe licht dus slecht is voor onze huid is het ook wel eens verstandig om gewoon weer is een boek te lezen…;)

Er zijn nog niet heel veel producten op de markt die de huid beschermen tegen die blauwe licht. Gelukkig kennen wij wel een product die dat doet! Deze producten zijn Murad City Skin® Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA++++ en Murad City Skin ® Overnight Moisturizer. Dit product ontgift de huid ‘s nachts en beschermt de huid overdag tegen invloeden van buitenaf! Het is een anti-aging, bescherming en correctie in één. Meer informatie over het merk Murad vind je hier. Wil je de producten meteen bestellen? Ga dan naar onze webshop!

 

ES_City_Skin_Age_Defense_SPF50_US-LR

City Skin Age Defense SPF50


De City SKin Age Defense Broad Spectrum SPF50 is een dagcrème met zonnebescherming die tevens bescherming biedt tegen agressors van buitenaf. De huid wordt beschermd tegen blauw licht, vervuiling, UVA en UVB en infrarood. Tekenen van huidveroudering worden voorkomen.
ES_City_Skin_Overnight_Detox_Moisturizer_GBL-LR

City Skin Overnight Moisture


De City Skin Overnight Moisture is een nachtcrème die de huid ontgift. De huid krijgt als het ware een detox, waarbij schadelijke stoffen en vrije radicalen worden geneutraliseerd. De huid wordt helderder en sterker. Daarnaast wordt de vochtbarrière van de huid versterkt en fijne lijntjes en rimpels verminderd.

Bovenstaande producten kunnen een oplossing zijn voor jouw huid. Maar zorg er altijd voor dat je het beste product gebruikt wat bij jouw huid past. Het kan zomaar zijn dat bovenstaande oplossing niet de beste oplossing is voor jou! Houd hier rekening mee!

nl_NL