De voordelen van een anti-aging oogcrème

oogcrème

Gebruik een dagelijkse oogcrème, om de ogen er jonger uit te laten zien! Maar wat zijn de beste anti-agende oogcrèmes en naar welke ingrediënten moet je zoeken? Of je nu de strijd aangaat tegen kraaienpooitjes of rimpels onder de ogen, het begint allemaal bij het gebruik van de juiste oogcrème. De huid rondom de ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van de huid. Het is dus belangrijk dat je hier ook wat meer aandacht aan besteedt. 

Lees hier meer over de belangrijke eigenschappen die je in een oogcrème zoekt: 

  1. Hydratatie

Een gehydrateerde huid, is een gezonde en jeugdige huid. Dat is één van de redenen van water één van de belangrijkste ingrediënten is voor anti-aging. Om rimpels te minimaliseren, is het belangrijk dat je de huid van binnen en buitenaf gehydrateerd houdt. Het gebruik van een hydraterende oogcrème

  1. Elasticiteit

Naast hydraterende eigenschappen is het belangrijk dat een ogcrème compenseert voor de vermindering van eliciteit van de huid rondom de ogen. Naarmate we ouder worden vermindert de elastine productie. Door te fronzen en door onze gezichtsuitdrukkingen ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Om de elasticiteit rondom de ogen te verbeteren, zoek je bijvoorbeeld voor ingrediënten zoals palmitoyl pentapeptide-4, cafeïne en tijgerskruid. 

  1. Collageenproductie

En goede antirimpel oogcrème moet ook de afbraak van collageen verminderen. De afbraak van collageen leidt tot de vorming van rimpels. Zoek een oogcrème om de productie van collageen te stimuleren. 

  1. Celvernieuwing

Een goede oogcrème verbetert de vernieuwing van cellen. Retinyl Palmitate en andere vormen van retinol zijn ideaal om kraaienpootjes en rimpels onder de ogen te kunnen verminderen. 

  1. Veroudering door het milieu

De huid rondom de ogen is niet immuun tegen zonneschade en schade door vervuiling. Blootstelling aan de zon en vrije radicalen zijn de oorzaak van de afbraak van collageen en kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Kies daarom voor antioxidantrijke ingrediënten en een SPF om verdere schade te voorkomen. 

  1. Andere problemen

Het ontstaan van rimpels is niet het enige huidprobleem waar je last van kunt hebben. Kies daarom voor een oogcrème die je ook van je donkere kringen of andere huidproblemen af kan helpen. 

Shop jouw oogcrème – Palais des Cosmétiques

Benieuwd welke oogcrème geschikt is voor jou? Laat je dan adviseren door één an onze specialisten.

nl_NL