8 feiten over Tanden Bleken

feiten over tanden bleken

Sinds 2020 hebben wij bij ons schoonheidsinstituut in Amstelveen ook de mogelijkheid om naast huidverbetering ook jouw tandkleur te verbeteren. Het is nu mogelijk om jouw tanden te bleken in 30 minuten! Sinds wij het tanden bleken hebben toegevoegd in onze salon hebben wij verschillende vragen die steeds naar voren komen: is het schadelijk voor mijn tanden, is het tanden bleken definitief, doet tanden bleken zeer? En nog veel meer vragen. 

Omdat wij graag al jullie vragen willen beantwoorden hebben wij besloten om een artikel te schrijven met een aantal feiten over tanden bleken. Als je na dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat natuurlijk graag! 

1. Je tanden zijn net sponzen… ze absorberen

Je tanden hebben poriën, net zoals je huid of een spons. Alles wat je in je mond stopt dat kleur heeft zal in de poriën van je tanden worden geabsorbeerd. Wijn, koffie, donkere bessen en roken zijn de grote boosdoener voor het kleuren van je tanden. Na verloop van tijd wordt de natuurlijke kleur van je tanden donkerder in de vorm van vlekjes. Deze vlekken zullen nooit verdwijnen tenzij je dit actief gaat verwijderen. Goed geformuleerde tandenbleekgel werkt door in uw tanden de donkere kleur voorzichtig door de poriën weer naar buiten te duwen. Zo krijg jij dus weer jouw originele tandkleur terug. Helaas is dit wel tijdelijk want je blijft eten en drinken. Gemiddeld blijven de tanden ongeveer één jaar goed, daarna is het vaak weer tijd om te gaan bleken.

2. Het bleken van jouw tanden beschadigt de tanden niet!

Net als agressief tandenpoetsen, kan misbruik van welke aard dan ook schadelijk zijn voor jouw tanden. Wanneer tanden bleken volgens de regels wordt gedaan is het ongelofelijk veilig! Het bleek-proces maakt gebruik van actieve ingrediënten om de poriën in uw tanden tijdelijk te openen en vlekken te verwijderen. 

3. Gevoelige tanden na het bleken is normaal. 

Meer dan 60% van de Nederlanders heeft van nature gevoelige tanden. Dit wordt meestal veroorzaakt door genetica, dun glazuur of beschadigde tanden. Tijdens het bleekproces is het volkomen normaal dat er gevoeligheid optreedt. De tanden raken tijdelijk uitgedroogd waardoor hun vermogen om de zenuw te isoleren tegen temperatuurveranderingen vermindert. Gevoeligheid verdwijnt 12-36 uur na het bleken. Onze ervaring is dat met de producten waar wij mee werken niemand echt pijn ervaart maar soms een klein beetje gevoeligheid.

4. De beste tijd om je tanden te bleken is zo laat mogelijk op de dag

Onmiddellijk na het bleken (ongeacht het product dat u gebruikt), zijn de tanden gevoeliger voor resten. De poriën in uw tanden zijn iets meer geopend en kunnen gemakkelijker vlekken toelaten. Daarom adviseren wij ook altijd om na het tanden bleken twee uur lang helemaal niets te eten of te drinken. Verder adviseren wij om de eerste 48 uur geen kleurstoffen te eten. De beste tijd om je tanden te bleken is dus het liefst zo laat mogelijk op de dag het beste zou namelijk zijn als je daarna een tijdje helemaal niet meer eet en drinkt en gewoon je bed in kunt stappen. 

5. Het is een fabel dat iedereen dezelfde witte kleur tanden kan krijgen. 

Ongeacht uw vlekken, de natuurlijke kleur van de tanden zijn bepaald bij de geboorte. Het enige dat een bleek-product kan doen is alle vlekken verwijderen die zich in de loop van de tijd hebben verzameld. Helaas zullen de meeste tandartsen u dit niet vertellen, noch zullen zij een geld terug garantie bieden wanneer de tanden niet verkleuren. Uit onze ervaring blijkt dat het tandenbleek proces de tandkleur overduidelijk kan verbeteren er is alleen inderdaad een verschil tussen personen. Bij de één kan de tandkleur overduidelijk witter worden en bij de ander is het resultaat er zeker wel, maar in mindere maten. Wij adviseren dan altijd om het na 3 maanden nog een keer te proberen. 

6. Het resultaat is niet voor altijd

Welk bleek-product u ook kiest, houd er rekening mee dat de effecten niet eeuwig duren. Het is slechts een kwestie van tijd, of dat nu maanden of jaren zijn, voordat je tanden weer bijgewerkt moeten worden. 

7. Binnen 30 minuten wittere tanden!

Wij vinden verschillende artikelen online waarin staat dat het niet mogelijk is om jouw tanden te bleken binnen een dag, maar niets is minder waar. Bij Palais des Cosmétiques in Amstelveen bleken wij uw tanden binnen een half uur. Met als eindresultaat tanden die minimaal 8-10 tinten witter worden. 

8. Zonder waterstofperoxide

Zoek naar een product wat geen waterstofperoxide bevat. Dit ingrediënt is niet alleen schadelijk voor je tanden maar ook voor je lichaam. Bij Palais des Cosmétiques werken bij met Profi Lach een merk dat GEEN waterstofperoxide bevat. Profi Lach is een cosmetisch tanden bleekmiddel concept zonder waterstofperoxide. Het is ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en laboratoria en gecertificeerd na tal van langetermijntests.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak direct online een afspraak! Lees hier meer over Tanden Bleken bij Palais des Cosmétiques. Meer voor en na foto’s? Bekijk onze Instagram pagina!

Een aantal voor en na foto’s van Tanden Bleken bij ons instituut in Amstelveen:

nl_NL