Gezicht reinigen: de DOs and DON’ts!

gezicht reinigen

Het onderdeel: gezicht reinigen is DE BELANGRIJKSTE stap bij het verzorgen van de huid! Het gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan veel vuil van buitenaf. Wanneer je dit vuil niet weghaalt kan dit de poriën verstoppen en verschillende huidproblemen veroorzaken, zoals: acne, onzuiver huid, couperose, mee eters, rode vlekken, ouderdomsvlekken en meer!

Gezicht reinigen

Misschien ben jij al heel goed bezig en reinig jij jouw huid al iedere dag ‘s ochtends en ‘s avonds (als dit niet zo is dan moet je dat héél snel gaan doen). Maar de vraag is: reinig je de huid wel goed? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die jou gaan helpen bij het reinigen van de huid.

Allereerst wil ik de tips doornemen die je vooral NIET moet doen en daarna wat je vooral WEL moet doen. De DOs and DON’ts. Een aantal dingen die je NIET moet doen bij het onderdeel gezicht reinigen:

DON’ts

Gebruik geen reinigingsdoekjes of watjes!

Ze lijken misschien heel makkelijk bij het verwijderen van bijvoorbeeld make-up, maar deze doekjes halen het vuil meestal niet geheel weg. De doekjes en ook watjes verplaatsen het vuil eerder dan dat ze het daadwerkelijk verwijderen…

Was je gezicht niet te heet

Het is misschien lekker, zeker in de ochtend, maar niet aan te raden voor je huid. Door het warme water zal je gezicht sneller uitdrogen.

Reinig de huid niet te vaak

Omdat je tijdens het reinigen van de huid niet alleen maar vuil verwijderd maar ook de natuurlijke vetten van de huid. Is het belangrijk dat je de huid niet te vaak reinigt en dan vooral niet te vaak te scrubben. ‘Normale’ reiniging kan ‘s ochtends en ‘s avonds en scrubben kan ongeveer 2-3 keer per week!

Gebruik niet teveel reiniging

Hieronder zie je een plaatje van de hoeveelheid reiniging je ongeveer zou moeten gebruiken. Teveel of te weinig kan zorgen voor onzuiverheden. Onderstaande afbeelding is een handig hulpmiddel bij al je huidverzorgingsproducten:

DOs

Reinig je gezicht twee keer per dag

Eén keer in de ochtend meteen nadat je wakker bent geworden en één keer in de avond net voordat je gaat slapen!

Kies de juiste reiniging

Er zijn vele huidverzorgingsproducten in omloop, maar juist omdat dit zo een belangrijke stap is in het huidverzorging ritueel is het belangrijk dat je de juiste kiest. De reiniging moet passen bij jouw huidtype, verstandig is dus om te kiezen om je hierin te laten adviseren.

Zorg dat je de reiniging helemaal van je gezicht afhaalt

Wanneer je dit niet doet zal de huid gaan uitdrogen en dus het tegenovergestelde effect hebben. Haal met water dus alle reiniging van je gezicht af en droog de huid droog met een handdoek.

Gebruik een serum en een dag- en nachtcrème na het reinigen

De belangrijkste stap heb je gedaan, dan is het haast zonde als je het niet ondersteunt met een serum en crème. Wanneer je een serum toevoegt aan je ritueel zal de huid extra hard gaan werken voor die stralende huid. Wanneer je een crème toevoegt zal je het ritueel afronden en de huid de verzorging geven die het nodig heeft.

Advies en producten

Als je bovenstaand artikel hebt gelezen dan weet je dat wij adviseren om naar een specialist te gaan die jou kan adviseren over de producten die bij jouw huid passen. Indien in je in de regio Amsterdam woont kan je jezelf laten adviseren bij Palais des Cosmétiques.

Op onze webshop kan je indien je al weet wat voor huidtype je hebt de juiste producten bestellen!

nl_NL