Onze handen verraden onze leeftijd..!

Ken je het gezegde dat als je wilt weten hoe oud een vrouw is dat je naar haar handen moet kijken. De handen verraden namelijk onze leeftijd! Kijk niet naar haar gezicht, maar kijk naar haar handen. Vaak zijn de handen een beetje een ondergeschoven kindje als het gaat om huidverbetering, wat eigenlijk raar is want de handen heb het zwaar te voortduren!

Als jij het belang inziet van huidverbetering dan spendeer jij waarschijnlijk veel geld aan gezichtscrèmes, maskers, serums, reinigingen, in de hoop er jonger uit te zien. Tuurlijk zijn wij, als huidinstituut, heel trots als we horen hoe goed iemand bezig is met huidverbetering, maar we vergeten nu iets heel belangrijks, namelijk de handen! Het is namelijk zo dat je leeftijd niet alleen veraden wordt door je handen, maar dat ook je handen sneller verouderen dan de rest van je lichaam!

Je handen verraden je leeftijd

Je hebt niet continu handschoenen aan toch? Dit betekent dat de handen het meest aan de zon worden blootgesteld. Het is niet zo dat je ook een petje hebt voor de handen, toch? De huid van de handen is veel dunner dan die van de rest van je huid. Dit kan betekenen dat je eerder ouderdomsvlekken, rimpels en/of andere soort vlekken krijgt. Dit is het moment om te gaan denken aan de handen die het al zo zwaar te voortduren hebben!

Zorg dat je niet te laat bent!

Vergeet bijvoorbeeld bij het insmeren van zonnebrand crème niet je handen mee te nemen (veelgemaakte fout). Wist je dat als je vanaf nu je handen gaat insmeren in de ochtend met zonnebrandcrème je onwijs veel verschil kan maken. Wat is nou de moeite iedere ochtend even insmeren met zonnebrand…!

Ouderdomsvlekken

Een veelvoorkomend huidprobleem op de handen zijn vlekken. Misschien heb je ze al, misschien begin je ze langzaam te krijgen.. (tijdens het schrijven kijk ik naar mijn eigen handen en ja ik heb ze zeker!). Er zijn een dingen die je kunt doen om deze ouderdomsvlekken te voorkomen, namelijk:

  1. Smeer overdag de een crème met een SPF-factor op je handen. Niet alleen voor de hydratatie is dit lekker, maar als de crème hoge concentratie vitamine C bevat is dit perfect om vlekken te verminderen!
  2. Gebruik ook voor het slapen een handcrème. Heb je heel erg veel last van vlekken op de handen dan is het aan te raden om een crème te gebruiken die anti-spot treatment bevat en de huid verlicht.
  3. Sneller resultaat? Dan kan je ook eens denken aan IPL. Lees hier meer over de IPL behandeling bij ons instituut.

Dus de conclusie van deze belangrijke blog is dat je dus niet je handen moet vergeten in je huidverzorgingsritueel, je handen verraden je leeftijd! Het is allemaal veel, we know, maar je zal jezelf in je handjes knijpen (leuke woordspeling) als je jezelf goed verzorgd en er jaren jonger uitziet straks! Wil je meer informatie over de producten die je zou kunnen gebruiken, neem dan contact met ons op! 

nl_NL