Hoe zorg je voor de huid in de overgang?

overgang

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van elke vrouw, waarbij het lichaam een reeks hormonale veranderingen doormaakt. Deze veranderingen hebben niet alleen invloed op de algehele gezondheid, maar ook op de huid. Gelukkig zijn er echter effectieve manieren om de huid tijdens de overgang te verzorgen en te laten stralen. In dit artikel verkennen we de veranderingen die de huid doormaakt tijdens de overgang en delen we waardevolle tips om een gezonde en stralende huid te behouden.

Veranderingen in de huid tijdens de overgang:

 • Verlies van elasticiteit en stevigheid: Tijdens de overgang neemt de productie van collageen en elastine af, wat leidt tot een verlies van stevigheid en elasticiteit in de huid. Dit kan leiden tot het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.
 • Vermindering van huidhydratatie: Een afname van oestrogeen kan leiden tot een verminderde productie van huideigen oliën, waardoor de huid droger en minder gehydrateerd aanvoelt.
 • Verschijning van pigmentvlekken: Hormonale schommelingen kunnen ook leiden tot een toename van pigmentatie, wat resulteert in donkere vlekken en een oneffen teint.
 • Gevoeligheid en ontstekingen: Sommige vrouwen ervaren tijdens de overgang een verhoogde gevoeligheid van de huid en een neiging tot ontstekingen en roodheid.

Tips voor het verzorgen van de huid tijdens de overgang:

 1. Hydratatie is essentieel: Kies voor vochtinbrengende crèmes en serums die rijk zijn aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden. Deze helpen de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden.
 2. Zonbescherming: Gebruik dagelijks een breedspectrum- zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, die de veroudering van de huid kunnen versnellen.
 3. Retinol en vitamine C: Overweeg het gebruik van producten met retinol en vitamine C, omdat deze ingrediënten kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.
 4. Milde reiniging: Kies voor zachte reinigingsmiddelen om de huid te reinigen zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Dit helpt uitdroging te voorkomen.
 5. Dieet en hydratatie: Een gezond dieet rijk aan antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en noten kan bijdragen aan een stralende huid. Vergeet niet voldoende water te drinken om de huid van binnenuit gehydrateerd te houden.
 6. Bezoek aan de schoonheidsspecialist: Regelmatige bezoeken aan een professionele schoonheidsspecialist kunnen helpen bij het aanpakken van specifieke huidproblemen en het ontvangen van advies op maat voor jouw huidtype en behoeften. Maak een afspraak.
 7. Stressbeheersing: Het verminderen van stress door middel van meditatie, yoga of andere ontspanningstechnieken kan bijdragen aan een gezondere huid, omdat stress hormonale schommelingen kan verergeren.

De overgang is een tijd van verandering, maar dat betekent niet dat jouw huid haar natuurlijke glans moet verliezen. Door aandacht te besteden aan jouw huidverzorgingsroutine en te kiezen voor producten die aansluiten bij de behoeften van jouw huid, kunt je genieten van een stralende en gezonde huid, zelfs tijdens deze fase van het leven. Bij Palais des Cosmétiques staat onze specialist voor je klaar om te helpen bij het kiezen van de juiste producten en behandelingen voor een optimale huidgezondheid tijdens de overgang. Klik hier om een afspraak te maken bij Palais des Cosmétiques in Amstelveen.

nl_NL