Hoeveel betaal je voor een goede crème? 

goede crème

De vraag die iedereen wakker houdt ‘s nachts… Nee grapje, maar een vraag die bij veel vrouwen en ook mannen vast wel eens naar voren is gekomen. Zeker als ze in aanraking zijn geweest met de prijzen van onze producten in vergelijking met de producten die je bij de drogist kan kopen. 

Hoeveel moet ik nou ECHT betalen voor een goede crème? Kan je aan de prijs al zien of het een goede crème is? Zijn er ezelsbruggetjes die mij kunnen helpen bij de aankoop van duurdere huidverzorgingsproducten? Waar moet ik op letten? Vragen die wij in onderstaande blog voor jou hebben beantwoord!

De hamvraag: is een crème echt nodig?

Het meest eerlijke antwoord dat ik kan geven is: nee een crème is namelijk geen eerste levensbehoefte, dus het is niet dat als je geen crème in je kast hebt staan je dit niet zal overleven (misschien voor sommige wel;). MAAR! Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je huid verzorging krijgt en misschien zelfs huidverbetering kan toepassen dan wordt een crème opeens veel interessanter. Heb je altijd last van een droge huid bijvoorbeeld ja, dan kan je bijna niet leven zonder een voedende crème. Dus het is maar hoe belangrijke en hoe erg je het zelf nodig hebt. Maar natuurlijk mijn beautymind hier voor mij: voor mij is een crème echt nodig!  

Sommige crèmes kosten maar een paar euro (??)

Ja dat klopt! Sommige crèmes kun je al aanschaffen voor maar een paar euro. Zoals ik hierboven al aangaf, stel je hebt een hele droge huid, dan heb je een crème nodig die kan hydrateren. Dit kan je bij de drogist al voor een paar euro vinden. We hebben het een beetje berekend en bekeken in de verschillende drogisterijen die wij kennen en voor ongeveer 5 euro zou je een crème kunnen kopen die de huid hydrateert. Dus ja je kan zeker al een crème kopen voor een paar euro. Maar werkt dit dan net zo goed als een duurdere crème? Voor het antwoord moet je verder lezen!

Huidverbeterende ingrediënten

Ja het is waar inderdaad dat je een crème kunt kopen voor maar 5 euro. Maar dan is de tweede vraag die je jezelf moet stellen wat wil je bereiken met de crème? De ‘duurdere’ crèmes zijn niet zo maar duurder gemaakt. Deze crèmes bevatten namelijk meer van de juiste huidverbeterende ingrediënten. Wat bedoelen we met de juiste ingrediënten, nou als we het nu even voor het gemak hebben over een retinol crème. Een crème bestaat dus onder andere uit een stukje retinol, maar de hoeveelheid hiervan zorgt voor een verschil in prijs. Bij een product van de drogist zal de hoeveelheid 0,00000001% zijn. Bij een wat exclusiever product zal dit snel gaan naar 0,1%. Dus de hoeveelheid van de huidverbeterende ingrediënten maken het verschil. Dit klinkt best logisch toch?

En dan komen er nog meer kosten…

Naast de ingrediënten komen er nog meer kosten bij. Denk maar eens aan de verpakking. Wanneer een product in een tube zit is het vaak goedkoper dan wanneer het in een pompje zit. Zit er een etiket opgeplakt of zijn de potjes bedrukt? Produceer je in kleine hoeveelheden of koopt het bedrijf in bulk? Dit zijn allemaal onderdelen die afhangen hoeveel een product nou uiteindelijk kost. De producten in de drogist worden zo goedkoop mogelijk gemaakt, maar de wat duurdere producten willen een bepaalde uitstraling, dus ook hier betaal je een deel aan mee. 

Conclusie: duur is beter?

goede crème

Dat is niet geheel wat ik wil zeggen. Een hogere prijs van een product betekent niet direct garantie dat het product ook daadwerkelijk gaat werken. Onze tip is dat je je altijd moet inlezen in de producten en misschien zelfs een keer gaat vergelijken met de ingrediënten lijst. Pak maar eens dat product van 5 euro en het product van 150 euro en ga de ingrediënten vergelijken. Het verschil zal je doen verbazen. 

Nog een klein voorbeeld: een tijdje geleden (alweer bijna 10 jaar) kwamen er veel kaviaar producten op de markt. Kaviaar zou DE oplossing zijn tegen rimpels dus iedereen wilde kaviaar in haar producten. Dit resulteerde in een kaviaar explosie. Grote maar ook kleine merken gingen kaviaar in hun producten stoppen. Je moet begrijpen dat de meeste producten voor een groot deel vol zitten met water en dat er maar een klein deel aan actieve ingrediënten worden toegevoegd. Zo zat er bij de duurdere merken ongeveer 0,8% kaviaar in het product. Dan denk je nu waarschijnlijk word ik echt voor de gek gehouden? Een kaviaar product met zo weinig kaviaar!? Maar dan ga je het vergelijken met de producten van de drogist en daar zit dan 0,00000008% kaviaar in. En dat is het verschil.

Om terug te komen op de titel van deze blog, hoeveel kost een crème nou echt? Hier kunnen we je geen specifiek antwoord op geven. Ik kan niet zeggen je moet een product kopen van 100 euro want dan zit het vast wel goed. Nee, het is belangrijk dat de juiste ingrediënten in een product zitten. Het kan dus zo zijn dat een goedkoper product meer actieve ingrediënten bevat dan een duurder product. Ons advies: vraag naar de ingrediënten, wanneer je bij een goede salon komt dan zullen zij hier voldoende informatie over kunnen geven. 

Daarnaast kan je natuurlijk altijd vragen of er voor en na resultaten beschikbaar zijn voor het betreffende product! 

nl_NL