How to: hoe verstevig je de huid onder de ogen?

huid onder de ogen

De huid rondom de ogen, is het gebied waar tekenen van huidveroudering het eerst zichtbaar wordt. De ogen zijn vaak ook het eerste waar mensen naar kijken. Daarom hebben de ogen wel wat extra verzorging verdiend.

Wat is huidveroudering onder de ogen?

De huid onder de ogen is het dunste van het gehele lichaam. Dat betekent, dat zelf als je het goed verzorgt, de huid alsnog wat van haar spanning kan verliezen. Hoe snel dit zichtbaar wordt kan afhangen van verschillende factoren. Denk allereerst bijvoorbeeld aan je genen, maar het is ook een natuurlijk gevolg van huidveroudering en door blootstelling aan de zon. Wanneer het collageen en elastine in de huid afneemt, zal de huid onder de ogen verslappen. 

Kan ik dezelfde huidverzorging gebruiken als voor het gezicht?

Je bent vast wel bekend met anti-aging crèmes voor het gezicht. Maar wist je dat er ook verzorging is die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid rondom de ogen. 

Welke huidverzorging kan ik gebruiken?

Er zijn huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om de collageenproductie in de huid te stimuleren, waardoor de huid er voller en jeugdiger uit zal zien. Oogcrèmes of serums met retinol zijn perfect om de strijd aan te gaan met fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast is vitamine C ook een goed ingrediënt om de huid onder de ogen te verstevigen, terwijl het de huid ook nog eens verheldert. 

Vergeet daarnaast niet om om elke dag een zonnebrand te gebruiken. Zonnebrand op zichzelf zal de huid niet verstrakken, maar het kan vroegtijdige huidveroudering wel voorkomen! Neem het daarom op in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Zijn er natuurlijke oplossingen die je kunt proberen?

Wil je de huid onder de ogen verstevigen? Soms kan je dit simpelweg bereiken door voldoende te slapen en voldoende water te drinken. Zorg dat je 7-8 uur slaap krijgt per nacht en zorg dat je voldoende waterrijke voeding eet, zodat je de huid kunt hydrateren. 

Hoe moet ik mijn huidverzorging aanbrengen?

De nummer 1 regel bij het verzorgen van de huid onder de ogen, is dat je voorzichtig moet zijn met deze kwetsbare huid. Dus dat betekent: niet wrijven! Gebruik daarvoor in de plaats je ringvinger om de crème in de huid te deppen. 

Naarmate we ouder worden zal de huid dus collageen en elastine verliezen. Voorkom dit door de juiste huidverzorging te gebruiken, natuurlijke oplossingen te gebruiken en de huidverzorging op de juiste manier aan te brengen. Benieuwd welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw ogen? Laat je adviseren door onze specialist.

nl_NL