Huidverzorging in de zomer: 6 tips

huidverzorging in de zomer

De zomer is officieel begonnen! De temperaturen stijgen, de korte broekjes kunnen weer uit de kast en het is de hoogste tijd om eens te kijken naar jouw huidverzorgingsroutine. De zon, warme en veranderingen in vochtigheid hebben allemaal invloed op de gezondheid van de huid. Om de huid gezond te houden is het daarom belangrijk om een paar aanpassingen aan te brengen in jouw huidverzorging. Met onze tips houd je jouw huid ook in de zomer gezond:

  • Scrub voor een stralende huid

Gebruik een scrub om de huid te laten stralen en de huid te verzachten. Door de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en opgebouwd vuil om verstopte poriën te voorkomen. Bovendien wordt huidverzorging beter opgenomen. Zorg dat je de huid 1-2x in de week scrubt (niet vaker), voor het beste resultaat.

  • Voed met een masker

In de zomer is de kans groot dat de huid droger aanvoelt, zorg dat je de huid daarom goed hydrateert. Voeg een hydraterend masker toe aan jouw routine, om de huid een boost te geven. Doe dit 1-2x in de week voor het beste resultaat. Gebruik daarnaast een verfrissende toner voor dat extra beetje hydratatie, voordat je jouw crème aanbrengt.

  • Hydrateer van binnenuit

Hydrateer de huid van binnenuit door voldoende water te drinken. Zorg dat je elke dag 2 liter water drinkt en vermijd dranken met cafeïne. Eet daarnaast voldoende waterrijke voeding – zoals komkommer, watermeloen, etc. – om de huid van binnenuit te hydrateren.

  • Bescherm met een SPF

Nu de zon vaker schijnt is het extra belangrijk om de huid te beschermen met een SPF. Gebruik een SPF met een broad spectrum van minimaal 30. Zorg daarnaast dat je het gedurende de dag opnieuw aanbrengt. Breng het elke 2 uur opnieuw aan, ook als de zon niet schijnt.

  • Verzacht en herstel

De huid heeft het met de zon zwaar te verduren. Zorg dat je de huid goed verzorgt in de huid met een voedende nachtcrème. Voorkom tekenen van vroegtijdige huidveroudering met anti-aging huidverzorging. Kies voor producten die vitamine C bevatten om hyperpigmentatie te voorkomen.

  • Draag beschermende kleding

Voorkom schade aan de huid en draag bedekkende kleding. Vermijd de zon daarnaast rond het middaguur, wanneer de zon het sterkste is. Zo kun je de huid extra beschermen tegen de zon.

Wil je een op maat gemaakt productadvies voor deze zomer? Neem dan contact op met onze specialist. Maak daarnaast een afspraak voor een verzorgende gezichtsbehandeling om de huid een boost te geven! Perfect om de huid een boost te geven en te laten stralen deze zomer. Gun jezelf een heerlijk ontspannen moment.

nl_NL