8 manieren om je huidverzorgingsroutine in de winter te veranderen!

winter

Het verzorgen van je huid is het hele jaar door noodzakelijk, vooral in de winter beginnen we te voelen dat onze huid meer nodig heeft dan normaal. Je kunt alleen je huid niet hetzelfde behandelen in de winter als dat je doet in de zomer. De behoeftes van je huid zijn in het koudst van de winter heel anders dan in de heetste delen van de zomer. 

Over het algemeen moet je prioriteit geven aan vocht en hydratatie wanneer het buiten koud is. We hebben een aantal makkelijke manieren opgeschreven om zelfs nu nog (winter moet nog beginnen) jouw huidverzorgingsroutine te veranderen.

Switch jouw lichte crème naar een dikkere crème

In de winter smeekt jouw huid om vocht. Koud weer, harde wind en droge binnenlucht kunnen de huid uitdrogen en de textuur beïnvloeden. Overweeg daarom het gebruik van een vochtinbrengende crème die veel rijker en voller is dan jouw crème in de zomer! 

Het is belangrijk om jouw huidverzorgingsroutine aan te passen naarmate de seizoenen veranderen. Tijdens de wintermaanden is het gebruikelijk dat je huid droger aanvoelt, maar de intensiteit hiervan kan variëren, afhankelijk van het huidtype en de specifieke klimaten. Vraag dus altijd jouw specialist om de beste voedende crème voor jouw huidtype.

Scrubben kan, maar je moet voorzichtig zijn met hoe vaak.

Wanneer je een schilferige huid krijgt dan is het zeker een teken dat je huidverzorgingsroutine een update nodig heeft. Naast een zwaardere vochtinbrengende crème, vraagt je huid mogelijk ook om meer exfoliatie. Exfolieer de huid zachtjes, zeker in de wintermaanden is de huid extra gevoelig. Doe dit voordat je het serum en de crème aanbrengt. 

Denk eens aan een gezichtstoner

Winterweer kan een negatieve invloed hebben op de hydratatie van je huid. Daarom raadde we soms een gezichtstoner aan om toe te voegen aan je huid regime. Toners zijn een makkelijke manier om je huid weer terug in balans te krijgen, de huidbarrière te versterken en hydratatie te bieden. 

Het aanbrengen van een toner voor jouw hydraterende producten zal ook de absorptie van deze producten verbeteren. De huid blijft hierdoor comfortabel en gezond tijdens de winter! 

Wat heeft JOUW huid nodig

winter

Als je huid vettig, droog, gevoelig of acne-gevoelig is of als je te maken hebt met aandoeningen zoals rosacea, psoriasis of eczeem, dan moet je zeker rekeningen houden met hoe je dit soort huidaandoeningen van invloed kunnen zijn op wat je huid nodig heeft. 

Bijvoorbeeld, als je last hebt van psoriasis en eczeem moet je vaak hydrateren met een dikke vochtinbrengende crème, je moet warme douches vermijden en een luchtbevochtiger gebruiken. 

Zorg ervoor dat jouw reiniging het vocht in de huid verhoogt

Reiniging is de belangrijkste stap in jouw beauty regime en als je dit niet goed aanpakt dan kun je crèmes of serums smeren wat je wilt maar dan zal dit niet meer goed komen. Het is belangrijk dat je een reiniging kiest die jouw huid niet uitdroogt. Het moet de huid juist hydrateren. Vermijd het gebruik van schuimende reinigingsmiddelen of zeep, deze producten zullen de huid verder uitdrogen. 

Tijd voor een masker

Als maskers op basis van klei jouw ultieme ontspan moment waren, dan moet je dit misschien even heroverwegen zodra het winter is. Gebruik nu juist hydraterende en voedende maskers versus de kleimaskers. Een masker vol met hydraterende ingrediënten is jouw beste keuze tijdens de wintermaanden.

Was je gezicht niet met heet water

Houd de temperatuur van het water onder de 37 graden om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Als je te heet water gebruikt droogt je huid alleen nog maar meer uit. Als je het water lauw houdt, blijft de huid beschermt door de natuurlijke barrière van de huid. 

Vergeet jouw SPF niet, ook in de winter! 

Het feit dat je misschien bijna geen tijd meer in de zon doorbrengt, betekent niet dat je je SPF op de plank kunt laten liggen. Het is nog steeds heel belangrijk om je SPF dagelijks toe te blijven passen, vooral als je retinol toevoegt aan jouw routine.

Sommige mensen laten hun SPF-verbruik in de winter verslappen omdat de zon niet zo sterk is, maar het is net zo schadelijk in de wintermaanden! SPF moet dagelijks gedragen worden. Dagelijks zonnebrandcrème is altijd jouw beste verdediging tegen veroudering. 

Meer tips en tricks over huidverzorging, volg onze Facebook pagina of voor persoonlijk advies neem contact met ons op! 

nl_NL