Dit kan ingegroeide haren in je bikinilijn veroorzaken… En meer over harsen!

bikinilijn

Waarom is het zo ongelofelijk moeilijk om je bikinilijn soepel te houden? Hoe lang kan je genieten wanneer je je bikinilijn harst? Doet het pijn? Zal het super ‘awkward’ zijn? Wat veroorzaakt de ingegroeide haren? Waarschijnlijk zijn dit de vragen die door je hoofd spelen wanneer je denkt aan het harsen van je bikinilijn…

Je laat immers, een complete vreemdeling hars op je schaamlippen smeren om dit daarna met hars en haar er van af te rukken… En hier moet je nog voor betalen ook… Jeetje dit klinkt absoluut niet als muziek in mijn oren! Om je angsten een klein beetje te verzachten zodat je toch geheel schaamhaar vrij door het leven kan deze zomer hebben wij de meest dringende vragen beantwoord.

Waarom zou ik vrijwillig kiezen voor een bikini-wax?

Als het gaat om een directe haarverwijdering techniek dan is het nemen van een bikini-wax wel de gemakkelijkste en meest effectieve manier.

Het harsen zorgt er ook voor dat je haren terug groeien in dunnere en zwakkere haren. Ook wordt je huid goed geëxfolieerd door het harsen. Deze makkelijke optie zorgt er gewoonweg voor dat je haren langer wegblijven dan met scheren.

Wat zijn de verschillende soorten wax?

Over het algemeen zijn er twee soorten: zachte en harde wax. Zachte wax wordt op een hoge temperatuur aangebracht en wordt verwijderd met papieren strips. Harde wax wordt direct van de huid getrokken.

Bij Palais des Cosmétiques in Amstelveen gebruiken wij de zachte hars!

Er zijn nog andere wax soorten zoals bijvoorbeeld ‘sugaring’. Je kunt ook thuis een bikini wax proberen, maar als je gevoelig bent voor ingegroeide haren dan kan je deze taak beter overlaten voor een pro!

Hoe lang moet mijn schaamhaar zijn voor een hars beurt?

Het beste is als de haren minimaal een halve centimeter lang zijn. Als de haren te kort zijn zal er niet geharst kunnen worden en zodra de haren te kort zijn zal je waarschijnlijk worden gevraagd of je de haren wilt afknippen voordat er geharst kan worden.

Hoelang voor de vakantie moet ik mijn bikinilijn laten harsen?

Ben jij een bikini-wax professional? Dan kan je op de dag zelf nog je bikinilijn laten harsen. Maar doe jij dit voor de eerste keer, dan adviseren wij dat je het één tot twee dagen van tevoren laat doen. Op die manier heeft je bikinilijn, als je achteraf roodheid of gevoeligheid ervaart, tijd om te herstellen voordat je in je badpak glijdt!

Doet het pijn?

Ik denk de belangrijkste vraag als je het mij vraagt… Waarschijnlijk doet het wel pijn ja! Maar voordat je in paniek raakt, denk aan het feit dat je je straks een hele vakantie geen zorgen hoeft te maken om je bikinilijn…. De pijn is meer een oncomfortabele pijn dan de ‘ik-wil-er-nu-een-einde-aanmaken-pijn’. De helft van je pijn zit in de mentale angst en de verwachting dat je schaamhaar van je vrouwlijke delen wordt afgetrokken!

Hoe meer je de bikinilijn harst, hoe meer je went aan het gevoel. Vermijd wel de periode dat je ongesteld bent, je bent namelijk drie dagen vóór en tijdens een stuk gevoeliger dan normaal! Als je je nog steeds zorgen maakt, neem dan vooraf aan de behandeling één paracetamol en probeer diep in te ademen voordat er een deel wordt verwijderd!

Hoe lang bent ik haarvrij?

Mensen die regelmatig hun haren laten waxen komen gemiddeld tussen de vier tot zes weken terug. Maar wanneer je echt zeker wilt zijn dat je nergens meer een haar hebt kan je al na drie weken terug komen.

Moet ik iets doen na de behandeling?

Na het harsen (en dit geldt ook voor de bikiniwax) raden we aan om goed zonnebrand te gebruiken en voldoende water te drinken, zo hou je de huid gehydrateerd. Probeer de eerste dagen ook niet hele strakke kleding te dragen, dit kan de huid extra irriteren wat uiteindelijk kan leiden tot bijvoorbeeld ingegroeide haren.

Wat is de beste manier om ingegroeide haren tegen te gaan?

Ingegroeide haren zijn haren die onder de huid vast komen te zitten. Overschakelen van scheren naar harsen zal de ingegroeide haren al drastisch moeten verminderen, maar helaas zelfs met het harsen kan dit gebeuren. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen na het harsen om de ingegroeide haren te kunnen verminderen.

Het eerste is: scrubben onder de douche. Het scrubben helpt bij het verwijderen van dode huidcellen die kunnen voorkomen dat je haartje naar buiten groeit. Nadat je bent opgedroogd, gebruik een vochtinbrengende crème die de huid gehydrateerd kan houden

Nog een advies over ingegroeide haren? Zodra de haar eindelijk naar boven komt, probeer dan niet de haar te scheren of te gaan plukken. Wacht tot de volgende hars-sessie om te zorgen dat de haar op de juiste manier uit de fillikel wordt verwijderd!

Wil je meer weten over harsen? Lees dan hier verder! 

nl_NL