Is laser ontharing veilig of zal het mijn huid wegsmelten?

laser ontharing

Oké wegsmelten is wel een beetje overdreven, misschien hebben we je nu bang gemaakt. Dit is helemaal niet nodig. Wij hebben voor jou alle informatie over laser ontharing opgeschreven zodat jij een goede beslissing kan nemen of laser ontharing iets voor jou is!

Of het nu op je kin, oksels of bikinilijn zit, lichaamshaar is iets waar veel vrouwen (en ook mannen) zich aan storen. Wat als er een behandeling is die ervoor kan zorgen dat je dit vervelende voorkomen kan verbannen uit je leven!? Kan je dat met laser ontharing doen? En nog belangrijker, is laser ontharing veilig?

First things first: hoe werkt laser ontharing?

Laser ontharing is een proces die gebruik maakt van licht gebaseerde energie. De laser kan via jouw eigen haar zo in het haarzakje komen door deze ‘lichtstraal’. Wanneer de laser binnengedrongen is in jouw haarzakje zal dit het gehele zakje verwijderen waardoor hier nooit meer een andere haar in kan groeien.

Dus ben ik dan in één keer van al mijn haren verwijderd?

Nee helaas werkt het niet zo. Je haren waarvan het haarzakje is weggelasert zullen langzamerhand uitvallen. Er wordt bij iedere behandeling ongeveer 10% definitief verwijderd. Dit betekent dat je gemiddeld 10 behandelingen nodig hebt om geheel haarvrij te zijn.

LET OP: er bestaat zoiets dat heet slapende haren, deze haren bevinden zich in een andere fasen. Deze haren kunnen ‘wakker’ worden wanneer zij zelf willen. Omdat deze haren nog niet zichtbaar zijn kan de laser niet via de haar het haarzakje in. Het kan dus zijn dat je na jaren haarvrij te zijn geweest je opeens weer een aantal haren terug ziet komen. Dit zijn niet de haren die al weggelaserd zijn dus don’t worry dit zijn de zogenoemde slapende haren!

Ondanks wat je misschien gehoord hebt kan laser ontharing op alle huidtinten werken!

Er zijn verschillende laser apparaten op de markt gebracht. Het grootste verschil zit hem in de soort laser. Wanneer iemand een IPL-laser in de salon heeft dan zal dit niet op alle huidtinten kunnen. Ook kunnen blonde haren dan niet worden meegenomen. Dit laserlicht ziet deze haren namelijk niet.

Wanneer je kiest voor een salon met DPL-laser dan betekent het dat het op alle huidtinten gedaan kan worden en ook de blonde haren kunnen worden weggehaald!

Wist je dat je tussen de behandelingen door alleen maar mag scheren!?

Laser ontharing

Laser ontharing is geen eenmalige/goedkope deal

Ga je morgen op vakantie en wil je dan gladde benen, dan kun je beter kiezen voor harsen, want dat ga je met laseren niet redden. Zoals we hierboven al aangaven heb je gemiddeld 10 behandelingen nodig. Daarnaast kan je niet dan even snel iedere dag laseren. Nee de haren moeten iedere keer in dezelfde groeifase zitten en dat doe je door om de 6 weken een behandeling te krijgen. Dus 6 weken keer 10 behandelingen, je bent meer dan een jaar bezig!

Het goede nieuws… Wanneer je nu begint dan zul je volgend jaar haarvrije benen of oksels of bikinilijn hebben!

Leuk om te weten

De meeste mensen ervaren al resultaten na drie tot vijf behandelingen. Dan merken ze bijvoorbeeld dat ze minder vaak hoeven te scheren. Helaas is het moeilijk te voorspellen wanneer jij al resultaat zult krijgen.

Zorg dat je een bril draagt tijdens de behandeling

Bij de meeste salons krijg je een bril op tijdens de behandeling. Oogbescherming is namelijk van cruciaal belang bij het verwijderen van de haren. Ook de specialisten zal een bril moeten dragen!

Bereid je voor al een pro voor de beste resultaten

Niet alleen net voor je afspraak, maar eigenlijk moet je alles vermijden wat betrekking heeft op het verwijderen van het haar vanaf de wortel, zoals harsen, epileren en of threading. Ook is het belangrijk dat je twee dagen voor je afspraak je scheert. Hierdoor krijgt de haar een ideale lengte om met de laser het haarzakje te kunnen verwijderen.

Het is niet pijnvrij, maar wel te verdragen

Wie mooi wilt zijn…. Ja moet pijn lijden. Op de ene plek doet het meer zeer dan de andere plek. Vooral oksels en bikinilijn zijn gevoelig. Dit is bij harsen in principe hetzelfde, de huid is daar een stuk dunner en dus gevoeliger.

Zorg goed voor de huid na je behandeling

Maak je geen zorgen als je na de behandeling een beetje gevoelig bent of zelfs een kleine roodheid ervaart. Dit is normaal! Wanneer dit na 24 uur nog steeds aanhoudt dan is het belangrijk dat je de betreffende salon opbelt voor een kalmerende crème.

Eén ding om in gedachten te houden: je huid kan na het gebruik van de laser extra gevoelig zijn voor de zon. Vermijd blootstelling van de zon minimaal gedurende 72 uur. Wanneer je wel buiten komt zorg dan dat je je insmeert met een hoge SPF.

Wil je meer weten over definitief ontharen? Of meer weten over het verschil tussen IPL en DPL? Bij onze salon in Amstelveen zijn wij laser ontharing specialisten en helpen jou graag verder!

nl_NL