Is het echt ZO slecht om make-up te dragen tijdens het sporten?

make-up sporten

Wees eerlijk, je gaat vast wel een keer naar de sportschool MET make-up…! Het wordt tijd dat je dan nog een keer na gaat denken voordat je dat weer doet. We hebben onze experts gevraagd om in te schatten wat er met de huid gebeurd als je continue sport met je make-up op.. HINT: it is not pretty…

Ja, het is heel erg slecht om te sporten met make-up op en dit is waarom!

Make-up bedekt het oppervlak van je huid en poriën. Terwijl je aan het trainen bent produceer je zweet en olie die de poriën verder gaan verstoppen wat leidt tot een teveel aan bacteriën in de huid. Het resultaat: puisten!

Wanneer je aan het einde van de dag aan het sporten bent, zit er niet langer alleen make-up op je gezicht. Je hebt nu ook de vervuiling van de dag op je gezicht zitten. Deze stoffen hechten zich op je make-up. Dit allemaal gecombineerd kan zorgen voor verstopte poriën, een doffe huid en acne!

Zo reinig jij jouw huid perfect voor het sporten

Omdat het niet zo gemakkelijk is om je huid te reinigen in de kleedkamer van de sportschool hebben wij een aantal dingen opgeschreven die handig zijn om te onthouden.

  • Vermijd reinigers waar de wat agressieve schoonmaakmiddelen in zitten zoals natriumlaurylsulfaat en sla ook de exfoliërende ingrediënten over zoals: salicylzuur. Deze moet je helemaal overslaan als je een gevoelige huid hebt!

Het is belangrijk dat je een reiniging hebt die de naast het vuil van de dag ook jouw make-up meteen kan verwijderen. Je wilt dit snel snel doen toch? Dan is het handig dat je een reiniging hebt die ook jouw make-up goed verwijdert.

  • Vermijd de reinigingsdoekjes! Ook al zijn dit de gemakkelijkste optie om je huid snel schoon te maken. De reinigingsdoekjes zijn fout nummer 1 als het gaat om huidverzorging! Nooit maar dan ook nooit moet je deze doekjes voor de huid gebruiken!

Ga je altijd naar buiten om te sporten? Zorg er dan voor dat je een SPF-factor aanbrengt nadat je de huid hebt gereinigd. Om ervoor te zorgen dat je huid dan niet verstopt raakt van de SPF is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een SPF-factor met een lichte textuur en die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen en die je nauwelijks voelt.

We kunnen dus wel zeggen dat je GEEN make-up op moet hebben tijdens het sporten! Naast het hele sporten verhaal is het belangrijk dat je een mineraal make-up merk gebruikt die de huid überhaupt overdag niet verstopt. Of je nou wel of niet gaat sporten. Het zou zonde zijn als je wel de juiste huidverzorging gebruikt maar door je make-up dit eigenlijk weer teniet doet. Lees hier meer over minerale make-up.

Wil je een huidadvies van een professional? Maak dan een afspraak voor ‘alleen huidanalyse’ en krijg een vrijblijvend huidadvies en productadvies!

nl_NL