5 simpele manieren om jezelf te ontdoen van een droge huid!

droge huid

Er zijn miljoenen dingen die je beter kan doen. Je moet de juiste huidverzorging gebruiken, je moet gezond eten, voldoende water drinken. Maar ho even… Er worden nu namelijk een paar ‘makkelijke’ stappen overgeslagen. Wij hebben een aantal simpele manieren opgeschreven hoe je op een snelle manier van je droge huid afkomt! Klaar voor?

Niemand kijkt graag in de spiegel en ziet een schilferende huid. Soms kun je de droge huid voorspellen, denk aan nieuwe seizoenen, ijskoud weer, nieuwe retinol-routine, etc. Maar soms is er geen kaas van te maken waarom je nu weer een droge huid hebt. Wist je dat de gemiddelde persoon in zijn leven meer dan 45 kg aan huid verliest….! Dit is overigens volkomen normaal, maar het zien van de schilfering wanneer ik op mijn werk zit… Daar wil ik wel graag van af!

We hebben 6 tips opgeschreven die ervoor kunnen zorgen dat jouw droge huid als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Wekelijks scrubben

Misschien ben je al bekend met de wonderen van het scrubben. Zeker naarmate we ouder worden kunnen wij zelf de dode huidcellen minder goed verwijderen dus is het een perfecte manier om de huid te ondersteunen. Naast dat je door scrubben een prachtige zachte huid krijgt zorgt het ook voor een minder geschilferde huid. Dit is uiteindelijk ook een logische optelsom want met scrubben haal je de dode huidcellen weg: de schilfers!

Let wel op dat je de huid niet te vaak scrubt want dit zou de huid kunnen gaan irriteren, meestal zeggen wij dat je 1 of 2 week per week mag scrubben. Indien je schoonheidsspecialiste wat anders zegt dan is haar wens natuurlijk wet. Het kan namelijk anders zijn bij verschillende huidtypes. Oh ja, indien je wel schilfers op de huid hebt, ga deze er dan niet af lopen trekken. Dit zorgt voor nog meer scheuren in de huid dan gewenst.

Vergeet na het scrubben niet te hydrateren

Nadat je hebt gescrubt gaat het allemaal om hydratatie. Nadat je de bovenste laag dode huidcellen hebt verwijderd is het belangrijk om een crème aan te brengen die een barrière vormt tussen de nieuwe blootgestelde huid en de elementen van buitenaf.

Voor de echte professional huidverzorging gebruikers onder ons is het nog beter om VOOR de crème, dus de hydratatie, nog een serum aan te brengen. Een serum zet de huid echt aan het werk en is dus ontzettend belangrijk!

Ga naar een specialist

Wanneer je een trouwe scrubber en crème gebruiker bent, maar niets lijkt te werken. Dan is het belangrijk dat je een specialist inschakelt. Waarschijnlijk gebruik je nu de verkeerde producten. Normaal gesproken, bij het gebruik van de juiste producten, zal de droge huid na een week langzaam minder worden. Nu hebben we het echt over de schilferige, droge huid.

Een schoonheidsspecialist kan je vertellen of je last hebt van een droge huid of van een medische kwestie zoals bijvoorbeeld eczeem. Als dit het geval is zal de specialist je doorsturen naar een dermatologist.

Woon je in de omgeving Amsterdam? Dan kun je voor een gratis huidanalyse komen bij onze salon in Amstelveen. Wij doen een gratis huidanalyse en geven jou daarbij een vrijblijvend advies!

Verander je douche-routine

Oké het is wel echt het weer, nog steeds, dat je onder de warme douche wilt springen om op te warmen van de kou. Helaas maakt een lange hete douche de droge huid alleen maar erger. De lange, heerlijke, warme douches zorgen voor uitdroging en schilfering van de huid. Dus probeer eerder lauw te douche, niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je gezondheid en het milieu!

Gebruik de juiste make-up

Wanneer je een droge huid houdt ondanks alles wat je hebt geprobeerd. Dan is het misschien tijd om jouw badkamerkastje eens te gaan uitruimen. Oude make-up mag je direct weggooien hetzelfde geldt overigens voor oude crèmes en serums. Dit kan de droge huid alleen maar verergeren.

Wanneer je iedere dag make-up gebruikt dan is het belangrijk dat je dit ook goed doet! Het gebruik van minerale make-up is essentieel. Een make-up moet de huid namelijk niet verder verstoppen dan nodig. Er bestaan ook make-up merken die de huid zelfs de gehele dag voeden!

Voor meer informatie over een mineraal make-up merk die de huid gedurende de hele dag voedt vind je hier.

nl_NL