Minerale make-up vs. normale make-up

minerale make-up

Make-up is bij veel vrouwen niet weg te denken uit hun leven. Sommige vrouwen besteden veel aandacht aan hun make-up en anderen weer wat minder, maar elke vrouw draagt wel eens make-up. Je hebt zoveel verschillende merken, dus welke moet je dan kiezen? En dan is er ook nog eens de keuze tussen minerale make-up en ‘normale’ make-up. 

Vaak wordt er hierbij gezegd dat mineraal beter zou zijn dan gewone traditionele make-up. Maar is dit echt zo? In deze blog gaan we kijken wat minerale make-up is en of dit nou echt een betere keuze is dan normale make-up. Volgende keer dat jij make-up koopt weet jij of je moet kiezen voor mineraal of normaal! 

Wat is minerale make-up?

First things first: het is natuurlijk wel handig om te weten wat mineraal nou precies is. Wat is het verschil tussen minerale en normale make-up? De naam zegt het eigenlijk al, minerale make-up is gemaakt van mineralen. Het wordt gemaakt uit zuivere ingrediënten en natuurlijke mineralen. In tegenstelling tot normale make-up bevat deze make-up geen schadelijke stoffen zoals; parabenen, talk, conserveringsmiddelen, geurstoffen of andere chemicaliën. 

Voordelen van MINERAAL

Minerale make-up heeft veel voordelen, een paar hiervan heb je al kunnen lezen. Voor het gemak zet ik de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • De make-up bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen of andere chemicaliën die schadelijk zijn voor de huid. Het is gemaakt uit natuurlijke ingrediënten en zuivere mineralen.
  • De minerale make-up merken Youngblood en Lily Lolo zijn niet getest op dieren.
  • De make-up is geschikt voor ieder huidtype, ook voor mensen met een gevoelige huid. Zelfs voor mensen met een allergie is deze make-up vaak geschikt.
  • De mineralen in de make-up zorgen ervoor dat de huid wordt beschermd tegen de schadelijke UVA en UVB straling van de zon!
  • De make-up zal de poriën niet verstoppen, waardoor huidproblemen zoals acne zouden kunnen ontstaan.
  • Sommige ingrediënten die vaak in minerale make-up voorkomen hebben een ontstekingsremmende werking.
  • Mineraal is over het algemeen langer houdbaar dan normale make-up.
  • De make-up is langhoudend, dit wil dus zeggen dat het over het algemeen lang blijft zitten.
  • Sommige producten zijn zelfs geschikt voor veganisten!

Conclusie

minerale make-up

Zoals je hierboven kan lezen heeft minerale make-up veel voordelen. Ook als je het vergelijkt met normale make-up, kunnen we wel concluderen dat minerale make-up de betere keuze is. Dus ik zou zeggen weg met al die normale make-up en maak een overstap naam make-up zonder al die schadelijke stoffen!

nl_NL