Zo geef jij jezelf een professionele pedicure aan huis!

pedicure aan huis

Het is waarschijnlijk een understatement als we zeggen dat het krijgen van een pedicure in een schoonheidssalon zo ontzettend fijn aanvoelt. Je voeten zijn eelt vrij, je nagels zijn weer prachtig gelakt en als je mazzel hebt heb je ook een heerlijke voetmassaga gekregen…

Maar ja, aan alle geweldige dingen zit een prijskaartje, bij Palais des Cosmétiques is de prijslijst voor pedicure hier te vinden. Een 'normale' pedicure behandeling begint bij ons vanaf € 29,00.

Iedere 5/6 weken raden wij een pedicure aan, maar wat als je dit geld even niet op zak hebt? Of dat je geen mogelijkheid hebt om naar ons schoonheidsinstituut in Amstelveen te komen. 

Pedicure aan huis

Voordat we met de 9 stappen beginnen die jij zelf kunt doen is het Misschien goed om te weten dat Palais des Cosmétiques ook pedicure aan huis is. Kunt u niet gemakkelijk naar ons schoonheidsinstituut komen omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent? Dan komen wij wel naar jou! Dit doen wij alleen binnen een straal van 10 kilometer en de pedicure behandeling heeft dan een ander tarief. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op! 

En dan nu verder met de pedicure die je jezelf kunt geven aan huis!

STAP 1: Verzamel de juiste spullen

Je hebt aardig wat nodig om jezelf een pedicure aan huis te geven die hetzelfde is als die je krijgt bij de schoonheidsspecialiste. Maar no worries wij hebben even een lijstje voor je gemaakt:

  • Nagelriem ‘pusher’ hiermee duw je de nagelriemen naar achter;
  • Een voetvijl;
  • Een teenscheider;
  • Nagelknipper;
  • Nagelvijl;
  • Nagellak remover;
  • Wattenschijfjes
  • Een basis en een topcoat

STAP 2: Verwijder nagellak of viezigheid van de tenen

Gebruik een zachte nagellakremover (probeer bijvoorbeeld de O.P.I remover) en week een watje of wattenstaafje in de remover. Verwijder hiermee je oude nagellak, viezigheid en natuurlijke oliën van je nagels.

STAP 3: Week je voeten

Vul je badkuip of een emmer met warm water en laat je voeten daar ongeveer 15 minuten in weken. Zo maak je de ervaring lekker spa-achtig! Wat je nog extra kunt doen is om gedistilleerde witte azijn toe te voegen (zo reinig en tonifieer je de voeten) of een paar eetlepels zout (om je te helpen met pijnlijke voeten). Je kunt zelfs een paar plakjes citroen in het water gooien, zo verzacht je de nagelriemen en eelt, zodat je dat straks makkelijker kunt verwijderen. Oh ja, vergeet niet te ontspannen…!

STAP 4: Verwijder de dode huidcellen

Haal je voeten uit je zelfgemaakte badje, droog ze voorzichtig af en pak een voetvijl (optie zou een voetvijl van Palais des Cosmétiques kunnen zijn). Vijl goed over de hielen, zolen en zijkanten van je voeten om zo van je eelt en dus ook je dode huidcellen af te komen.

STAP 5: Vijl en knip je nagels

Gebruik een nagelknipper of tang om je nagels op de gewenste lengte te knippen. Gebruik een nagelvijl om de hoeken te vormen (hierbij moet je vooral uitkijken dat de hoeken niet in je vlees kunnen gaan, anders heb je kans op ingegroeide nagels).

STAP 6: Olie erop!

Breng olie aan op de nagelriemen en rondom de nagels (wij raden ook de nagelriemolie van O.P.I. aan). Dit helpt om de nagelriemen naar achter te kunnen duwen. Ook helpt dit de beschadiging van de nagel en nagelriemen tegen te gaan.

STAP 7: Lak de nagels

Gebruik een teenscheider om vlekken te voorkomen, als je geen teenscheider hebt gebruik dan een tissue. Begin met een basislaag, zo blijft de nagellak beter op de nagels plakken. Voeg vervolgens je favoriete nagellak toe. Breng dunne, gelijkmatige lagen aan. Neem de tijd voor je nagels, dan zal je verschil zien!

Wees geduldig! Het duurt langer dan je denkt om te drogen. Als je het overhaast krijg je een slordige afwerking. Wanneer je denkt dat de nagels echt goed droog zijn werk je ze af met een topcoat, dit is om te beschermen tegen afbrokkeling van de nagels. Pedicure aan huis is niet zo maar gedaan...

Ben je niet zo een wachter? Dan is misschien gellak iets voor jou? 

STAP 8: Hydrateer de voetjes

Droge voeten zijn bijna niemand vreemd, gebruik daarom een lekkere volle crème om de voeten mee in te smeren.

STAP 9: Verwijder eventuele uitschieters

Ben je een klein beetje uitgeschoten op je teen i.p.v. op je nagel, stop dan een wattenstaafje in de remover en ga zachtjes over de nagellak op je teen heen. Pas op voor de nagel want deze wil je niet aanraken!

Nou en dan heb je een geweldige pedicure behandeling voor thuis!

Als laatste advies willen wij als pedicure specialist meegeven dat het belangrijk is dat je de juiste producten gebruikt ook bij de pedicure aan huis. Een nagellak die al jaren in je kast staat zal minder goed werken dan een product wat je net hebt gekocht. Ook het merk kan verschil geven!

Toch gewoon je pedicure bij de schoonheidsspecialist doen? Dat kan natuurlijk ook, maak hier meteen een afspraak!

nl_NL