Zo ontdoe jij jezelf van rug-acne!

Heb jij last van rug-acne? Schaam je dan niet, want heel veel mensen hebben hier last van. In de winter is dit probleem natuurlijk minder erg, je hoeft niet in bikini of je zwembroek aan. In de zomer wordt dit probleem iets vervelender en daarom hebben wij een aantal tips opgeschreven die jou gaan helpen in het verminderen van rug-acne! Zo kan jij weer een strapless jurk of een tanktop dragen zonder dat je rekening moet houden met je rug! 

Waarom krijg je rug-acne? 

Laten we beginnen bij het begin, waarom krijgen we rug-acne? Nou de huid op de rug heeft veel meer klieren die olie en zweet produceren, hierdoor is het bijzonder vatbaar voor acne. Gelukkig, net zoals acne op je gezicht is ook rug-acne goed te behandelen. Wij hebben een aantal geheime oorzaken opgeschreven met tips die je hierbij kunnen helpen! 

Je haar wassen! 

Ironisch genoeg kan rug-acne veroorzaakt worden doordat je jezelf wast. Terwijl je je haar uitspoelt lopen de oliën en voedende ingrediënten van je shampoo en conditioner over je rug en die kunnen je poriën verstoppen. 

Dus was je haar als eerste en was je lichaam altijd als laatste en vergeet dus niet ook goed je rug mee te nemen. Kies wel voor een body wash die niet vol zit met parfum of andere ingrediënten die je huid verstoppen, anders blijf je bezig! 

Zorg voor een schone sportbeha

Sportbeha’s zijn oh-zo-ondersteunend, maar ze vangen veel zweet op je huid. Hierdoor kunnen bacteriën en oliën je poriën verstoppen. Bovendien kan een te strakke beha leiden tot wrijving en irritatie, een andere bekende oorzaak van rug-acne. 

Als je zweet, moet je je sportbeha na elke training goed wassen! Dit zal helpen om ‘breakouts’ op je rug te voorkomen.

Scrub het gebied

Lastig maar niet geheel onmogelijk, je eigen rug scrubben onder de douche. Wanneer je geen partner hebt die jouw rug wel even zou kunnen insmeren dan is een borstel met een lange steel (je kent ze wel) handig om aan te schaffen. Dit zal helpen om porie-verstoppingen van de dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt er voor dat je dus op lange termijn minder rug-acne zal hebben. 

Smeer de rug in met crème

Het kan raar klinken maar ook jouw rug heeft vocht nodig, zeker als het gevoelig is voor acne. Uitdroging zorgt ervoor dat de olieklieren gaan over produceren, wat weer zorgt voor verstopte poriën en uiteindelijk acne. Een tip is om te kiezen voor een vochtinbrengende spray die je dus ook als je alleen bent kunt aanbrengen op je rug! 

Laat de huid behandelen door een specialist

rug-acne

Willen de bovenstaande acties niet helpen, dan kun je altijd nog de rug laten behandelen door een schoonheidsspecialiste. Eigenlijk precies hetzelfde hoe je de huid zou laten behandelen voor het gezicht, maar nu voor de rug. Een specialist op het gebied van huidverbetering kan jouw helpen met advies op het gebied van product keuze voor jouw rug en kan er ook voor zorgen dat jouw huid de benodigde voeding krijgt en zal indien nodig puistjes uitknijpen op de juiste manier. Wij willen dan ook adviseren om puistjes niet door iemand anders te laten uitknijpen!

Bij Palais des Cosmétiques zijn wij gespecialiseerd in huidverbetering en indien jij last hebt van rug-acne kunnen wij jou helpen! Neem contact met ons op!

De conclusie van onze blog is dat je hier niet mee rond hoeft te blijven lopen! Je kunt hier zeker iets aan doen! Met de juiste producten en goed huidadvies zul je binnen no-time verlost zijn van je rug-acne!  

nl_NL