Slik jij al vitamine D?

Verschillende onderzoeken concluderen dat er een belangrijke link bestaat tussen een vitamine D-tekort en het coronavirus. Dus slik jij al vitamine d?

Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht en krijgen wij via voedsel binnen, bijv. door het eten van vette vis. Helaas krijgen we gedurende de winter veel minder zonlicht en nu zeker nu we veel binnen zitten is een tekort aan Vitamine D onvermijdelijk.

In de winter kunnen we allemaal wel wat extra vitamine D gebruiken. Zodra de zon minder begint te schijnen maakt het lichaam minder vitamine D aan, omdat Nederland al weinig zonuren heeft is een vitamine D tekort bijna niet uit te sluiten. 

Klopt het dat we als we vitamine D slikken we minder vatbaar zijn voor Corona? Of is dit een fabeltje? Om hierachter te komen vertellen we je in dit artikel alles over vitamine D

Wat is vitamine D?

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine, een van de weinige vitamines die het lichaam zelf aanmaakt. Dit gebeurt in de huid onder invloed van zonlicht. Ook in verschillend voedsel zit vitamine D zoals: vette vis, vlees en eieren. Vitamine D zorgt onder andere voor sterke botten en tanden, daarbij helpt het ook om de cellen die besmet zijn met een virus te doden….

Wat betekent vitamine D voor de huid?

Vitamine D werkt als een antioxidant die fijne lijntjes en rimpels in het gezicht vermindert. Bij een tekort aan vitamine D kan je je vermoeid en lusteloos voelen. Ook zie je het aan de huid, je kan bijvoorbeeld last hebben van een onrustige huid, doffe huid en veel zweten. 

Heb je last van een onrustige huid en zou je hier graag vanaf willen? Kijk dan eens naar onze kennismakingsbehandeling.

Dus moet ik vitamine D slikken?

Ja. Onze huid maakt vitamine D aan als we buiten zijn. In de winter zitten veel mensen meer binnen waardoor een tekort aan vitamine D kan ontstaan. Nu werken veel mensen thuis en is een flink deel van ons sociale leven stil komen te liggen, waardoor we nog meer thuis zijn. En dat betekent dat je weerstand omlaag gaat, waardoor de kans dat je infecties, zoals verkoudheid of griep, en mogelijk een COVID-19 infectie oploopt alleen maar toeneemt. Het slikken van vitamine D is dus iedere winter een goed idee en in deze tijden al helemaal. 

Maar een betere weerstand beschermt me toch niet 100% tegen een COVID infectie?

Klopt, het is allemaal een kwestie van kansen en dat zegt niets over een individueel geval. Er zijn veel aanwijzingen dat mensen van een COVID-19 infectie zieker worden als ze een tekort aan vitamine D hebben.

Hoeveel vitamine D mag je per dag?

In de zomer maakt je lichaam zelf vitamine D aan, door het zonlicht. Maar in de winter is er een stuk minder zon en kunnen we wel wat extra vitamine D gebruiken. Hoe veel vitamine D mag je dan per dag? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat maximaal 100 mg per dag voldoende is voor een volwassene. Als je langdurig teveel vitamine D slikt kan dit schadelijk zijn voor hart, nieren en bloedvaten.

Zitten er ook nadelen aan het slikken van vitamine D?

Nee, het is een vitamine die we normaal gesproken zelf aanmaken. Dus vitamine via voeding (vette vis) en via zonlicht zal geen toxiciteit opleveren, dat kan alleen bij overdreven hoge doseringen (meer dan 1000 microgram per dag). Overdrijven is dus niet nodig: houd het bij maximaal 30-50 microgram per dag.

Welk product zouden wij aanbevelen?

Bij Palais des Cosmétiques werken wij met het merk: Beauty Supps. Beauty Supps is een ondersteunende supplementenlijn die door ingrediënt samenstelling een gerichte focus op de gezondheid, de huid en de vitaliteit heeft. Van deze lijn adviseren wij de ☀️Ultra Vitamin D Plus:☀️

Beauty-Supps-Ultra-Vitamin-D-Plus-supplement-zon-Skin-Renew-Vlissingen-scaled

Ultra Vitamin D Plus

€ 23,60 voor 60 tabletten € 37,50 voor 120 tabletten Aanbevolen dosering: 1 per dag Type: ronde tablet

Voor al je vragen kan je contact opnemen met ons, we helpen je graag verder. Voor meer tips, voor en na foto's en meer volg ons via Instagram.

nl_NL