Wacht, zijn SPF 30 en SPF 50 eigenlijk hetzelfde?

SPF 30

Doe jij genoeg om je huid tegen de zon te beschermen? En zijn SPF 30 en SPF 50 gewoon hetzelfde? Phoe, weer zo een blog waarbij we worden geattendeerd om zonnebrand te smeren! JAAHAAA ik weet het nu wel! Maar als we dan eerlijk zijn smeer jij iedere dag je gezicht in met een SPF? En hoe vaak ben je al verbrand geweest in je leven? Nee ik smeer me inderdaad niet iedere dag in en ben wel regelmatig verbrand ja! Wist je dan dat je kans op huidkanker is vergroot! Zoveel moeite is het niet om je in te smeren! In deze blog vertellen we alles wat je moet weten op het gebied van zonnebrand! Het is dus toch wel echt heel belangrijk anders zou het niet zo vaak herhaald worden!

Doe je genoeg om je huid tegen de zon te beschermen?

Ja we weten allemaal dat je dagelijks een SPF-factor moet dragen en als je langs het zwembad hangt moet je iedere twee uur jezelf opnieuw insmeren. Maar doe je dat ook?

Het betekent niet dat omdat het bewolkt is dat je vrij bent van de schadelijke effecten van de zon. Dat gezegd hebbende, moet je dus als je langs het zwembad hangt je hele lichaam insmeren en iedere dag je gezicht een SPFje geven! Wanneer je dit al doet! Wow dan zijn wij als huidspecialisten echt onwijs trots op jou! Je bent echt goed bezig! Doe je dit nog niet? Dan wordt het tijd om dit te gaan toevoegen in jouw huidverzorgingsregime!

Daarbij komt wel het volgende: zonnebrandcréme is niet het enige wat je zou moeten gebruiken om jezelf te beschermen. Maak SPF lippenbalsems en je zonnebril jouw ‘best friend’!

SPF 30 en 50 hetzelfde?

Als je normaal SPF 30 of hoger smeert, high five! Dit is wat minimaal wordt aanbevolen! SPF 15 beschermt ongeveer 93% van de schadelijke UVB-stralen. SPF 30 beschermt 97% en SPF 50 blokkeert 98%!

Hoewel het verschil tussen SPF 30 en SPF 50 niet enorm is, kan het alsnog geen kwaad om deze 1% extra bescherming te pakken. Zeker als je een lichtgevoelige huid hebt of een geschiedenis van huidkanker in de familie hebt!

Aparte zonnebrand voor gezicht en lichaam

Ken je dat, dat je ogen beginnen te prikken en je huid veel pukkeltjes krijgt van het smeren van ‘normale’ zonnebrand (wat je dus ook op je lichaam smeer). Dit kan! En dit is heel vervelend dus dan is het belangrijk dat je een zonnebrandcrème gebruikt speciaal voor je gezicht! Het is de moeite waard om aparte crèmes te hebben voor je gezicht en lichaam als je dat nog niet hebt!

Wanneer je een dag in de zon doorbrengt raden we aan om een vochtinbrengde zonnebrandcrème te gebruiken en minstens acht glazen water te drinken. Wanneer je huid heel erg is uitgedroogt na een dag in de zon, overweeg dan om een after-sun te gebruiken!

Zonnebrandfouten

Een van de grootste zonnebrandfouten die wij regelmatig zien, is dat mensen zich niet opnieuw insmeren. Velen denken dat wanneer je één keer zonnebrand aanbrengt je klaar bent voor de dag. Think twice!

Naast het regelmatig smeren kun je overwegen om extra maatregelen te nemen om je huid te beschermen. Denk eens aan wat tijd doorbrengen in de schadus en/of het dragen van een hoed! Dit kan verbranding en soms zelfs pijnlijke brandwonden voorkomen. Op lange termijn kan het ervoor zorgen dat jouw huid minder snel verouderd en een kleinere kans op huidkanker! 

Wil je advies op het gebied van een juiste SPF-factor? Neem dan contact met ons op. Of bekijk onze webshop met de producten die wij adviseren voor met de vakantie!

nl_NL