SPF DO’s en DON’Ts

SPF

Naarmate de warmere maanden steeds dichterbij komen, wordt het steeds belangrijker om SPF in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine te integreren. Natuurlijk hoeven we niet te vertellen dat je een SPF eigenlijk gedurende het gehele jaar moet dragen, maar de lente en zomer gaat vaak gepaard met een hogere UV-index. Dit betekent dat de UV-straling sterker zijn en je een grotere kans hebt op schade aan de zon. 

Om je geheel klaar te stomen voor deze zomer, hebben we een aantal do’s en don’ts wat betreft het gebruik van zonnebrand op een rijtje gezet!

SPF 30 of meer

SPF beschermt de huid tegen de schadelijke stralen van de zon. Een hogere SPF betekent een hogere bescherming. Kies altijd voor een SPF van minimaal 30, dit blokkeert ongeveer 96,7% van UVB stralen. Het is goed om huidverzorging of make-up te gebruiken met bijvoorbeeld een SPF van 15, maar gebruik dit in combinatie met een hogere SPF. 

Kies daarnaast voor een broad spectrum zonnebrand, om de huid zowel tegen UVA als UVB straling te beschermen. 

Retinol of Vitamine C

Gebruik jij producten die retinol en/ of vitamine C bevatten, dan is het extra belangrijk om overdag een SPF te dragen. Deze ingrediënten verhogen de gevoeligheid van de huid namelijk, ook wel bekend als fotosensitiviteit voor de zon. Maak het deel van jouw huidverzorgingsroutine in de ochtend!

Eén theelepel voor het gezicht

Breng jij wel voldoende zonnebrand aan? Experts adviseren om minimaal één theelepel te gebruiken voor het gezicht. Vergeet hierbij niet om de huid rondom de ogen, om de oren en lippen ook in te smeren. 

Houdbaarheidsdatum

Staat er nog zonnebrand in jouw kast van vorig jaar? Dan kun je deze beter weggooien. Check de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Wanneer een zonnebrand over datum is, biedt deze namelijk minder bescherming. 

Blijven smeren

Zoals we al hadden vermeld, is het belangrijk dat een SPF deel uit moet maken van je dagelijkse routine. Maar… dat is niet waar het eindigt! Idealiter breng je elke paar uur opnieuw SPF aan om een optimale bescherming te behouden. 

30 minuten

Breng je zonnebrand ruim voordat je de deur uitgaat aan, zodat het goed in de huid het kan opnemen. Breng het ongeveer 30 tot 60 minuten, voordat je naar buiten gaat aan. 

Lichaam

Zonbescherming stopt niet bij het gezicht. Het is belangrijk dat alle huid die blootgesteld wordt aan de zon wordt beschermd met een SPF. Denk aan de handen, armen, etx.

Dus… Check jouw badkamerkastje voor zonnebrand die over datum is en sla nieuwe SPF-producten in voor dit jaar: shop online. 

nl_NL