Verschil tussen een lichte en donkere huid!

Verschil tussen een lichte en donkere huid

Het verschil aan de buitenkant is direct zichtbaar, de ene huid heeft een lichte kleur de andere een donkere kleur. Maar het is belangrijk dat we erachter komen hoe de verschillende huidskleuren van binnenuit werken! Dit is ZEER belangrijk om te weten zeker voor een schoonheidsinstituut. Een donkere huid heeft namelijk een heel ander behandelplan nodig dan de lichtere huid! Sinds wij de opleiding dermatologie volgen worden wij steeds bewuster dat dit verschil groter is dan we denken en daarom hebben we ons hier in deze blog verder in verdiept!

Verschillen

Vooral in Nederland is over het verschil in huidskleuren weinig bekend en geschreven, maar het is belangrijk om te weten dat de huiden verschillen in bouw en functie en dus ook een andere aanpak nodig hebben. De doorlaatbaarheid dus de opname van verschillende stoffen is per huid verschillend: de Oost-Aziatische huid laat het meeste door, daarna de huid van de mensen in India, gevolgd door de huid met het zogenaamd Kaukasische ras (bevolking Europa, Noord-Amerika). Een gepigmenteerde huid laat het minste door. Dit betekent dat iedere huid een ander soort behandeling nodig heeft. Een huidtypen dat gepigmenteerd is, gedraagt zich bijvoorbeeld in de kou anders dan iemand met een lichter huidtype.

verschil lichte en donkere huid

Andere structuur

Er zijn duidelijke verschillen tussen de gepigmenteerde huid en de Kaukasische huid (witte huid). Dit kun je terugzien in de buitenste huidlaag. De witte huid is 10% dikker dan de gepigmenteerde huid, maar daarentegen is het aantal cellagen in een gepigmenteerde huid 30% hoger!

Geen vaseline voor de donkere huid

Vaseline gebruik bij mensen met een donkere huid is vaak hoger dan bij een lichtere huid. Door een hoge luchtvochtigheid in de tropen reageert de huid hier goed op. In Europa is de luchtvochtigheid relatief laag en zal het gebruik van Vaseline er juist voor zorgen dat de huid sneller zal uitdrogen. Hierdoor kan je zelfs jeuk en/of irritaties krijgen. Het is daarom belangrijk dat je een product/merk gebruikt wat past bij jouw huidtype! Niet alleen jouw huidprobleem!

Gezichtsbehandeling

Bij ons in de salon geven wij al jaren lang gezichtsbehandelingen: aan de lichte huid, Aziatische huid en de gepigmenteerde huid. Bij ons instituut kijken wij diep in de huid, zeker als het gaat om een donkere huid en passen hier indien nodig onze behandeling op aan.

Heb jij een gepigmenteerde huid en ervaar jij problemen wanneer je een crème opsmeert of behandeld wordt bij de schoonheidsspecialiste? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een kennismakingsbehandeling zodat wij jou kunnen helpen een behandelplan op te stellen die gefocust is op de donkere huid!

nl_NL