fbpx

Wat is het verschil tussen IPL & DPL (laser) ontharing?

verschil tussen IPL en DPL

Je kent het waarschijnlijk wel het eeuwige scheer of hars probleem. Ieder dag je benen scheren en je oksels en je bikinilijn. Vermoeiend! Er is daarom een apparaat beschikbaar gesteld voor specialisten die definitieve ontharing beloofd.  Je hebt hier twee verschillende soorten van namelijk een IPL-apparaat en een DPL-apparaat. DPL noemen we in de schoonheidswereld eigenlijk het laser apparaat. Maar om verwarring te voorkomen blijven wij het gewoon even het DPL apparaat noemen. Maar wat is het verschil tussen IPL en DPL (laser)? Welke van de twee moet ik kiezen?

Overal haar

Zoals we allemaal wel weten heeft een mens overal haren op het lichaam. Sommige haren kun je bijna niet zien, maar sommige haren zijn wel zichtbaar. Vooral in de Westerse wereld en vooral bij vrouwen is dat echt NOT DONE! Wat vele mensen dan doen is harsen, epileren en of scheren. Iets wat oneindig door gaat. Maar er is een definitieve oplossing om helemaal van je haren af te komen en dat is: definitief ontharen. Ook wel permanent ontharen genoemd. Dit is natuurlijk niet zo goedkoop als een scheermes of harsen, maar is dit het waard in ‘the long run’?

Dit is het verschil tussen IPL en DPL (laser)

Er zijn verschillende verhalen die de ronde gaan over IPL en DPL vaak kennen klanten alleen het IPL apparaat wat staat voor Intense Pulse Light, hierbij wordt vaak gedacht dat het haar hiermee definitief verwijderd wordt. Dit is deels waar, maar ook deels niet. Het kan namelijk zeker zijn dat je haren een lange tijd wegblijven maar de kans is bij IPL erg groot dat de haren weer terug groeien.

Verschil in prijs

Klanten hebben mij wel eens gevraagd waarom wij bij Palais des Cosmétiques niet gewoon IPL doen, omdat dat veel goedkoper is. Mijn antwoord was, zoals je misschien al begrijpt, dat IPL nooit de haren volledig zal verwijderen. Dit doet het DPL (Deep Penetrating Light) apparaat wel! Bij IPL wordt de haar in het haarzakje verwijderd en bij DPL wordt het gehele haarzakje verwijderd. Nog een groot verschil tussen IPL en DPL is dat bij DPL de toevoer van voedingsstoffen naar het haarzakje volledig wordt afgesloten, bij IPL blijft deze toevoer nog aanwezig.

Dus om het verhaal niet al te moeilijk en lang te maken. IPL is goedkoper, maar de kans dat de haren terugkomen is groot. DPL is duurder, maar de kans dat de haren terugkomen is klein. Onthoud wel dat je voor beide behandelingen, zowel IPL als DPL, ongeveer 10 behandelingen nodig hebt. Soms zie je wel eens een actie voorbij komen met definitief ontharen voor maar 29 euro. Jaaahaa! Dat is voor 1 keer, wil je dat de haren wegblijven dan zul je toch het bedrag keer 10 moeten doen!

Even voor het overzicht

IPL ontharen DPL ontharen
Werkwijze Licht vanuit dit apparaat wordt verstuurd in verschillende golflengtes (kleuren). Net zoals normaal licht. Hierdoor is het licht minder sterk dan bij het laser apparaat. De haarzakjes kunnen veel minder goed vernietigd worden. Er wordt één onwijs grote energiestraal in één golflengte (kleur) naar het haarzakje gestuurd. Er gaat hierdoor geen licht verloren en daardoor is deze behandeling erg effectief
Behandeltijd Kort (dit komt omdat het IPL apparaat in één keer een groot deel van de huid kan flitsen) Lang (wanneer je je benen wilt doen dan ben je wel eventjes bezig. Denk hierbij aan een half uur)
Hoeveel  Ongeveer 8 Ongeveer 10
Prijs Wordt veel gedaan door schoonheidssalons en is goedkoper dan laser ontharen. Oksels gaan vanaf € 20,00 per keer Wordt vaak gedaan door experts op het gebied van laser. In klinieken of instituten. Oksels gaan vanaf € 59,00 per keer
Bijwerkingen Vaak pijnloos;
Kan er een geïrriteerde huid aan over houden;
Herstel gaat snel;
Indien de behandeling niet correct wordt uitgevoerd kan er sprake zijn van brandwonden.
Wordt over het algemeen pijnlijker ervaren dan IPL;
Je kan er een rode/geïrriteerde huid aan over houden;
Hersteltijd is langer;
Ook hier bij verkeerd gebruik kans op brandwonden.
Resultaat Effectief, maar zeer grote kans dat de haren na een aantal jaar weer terug komen Zeer effectief, zeker 80% van de haren worden definitief verwijderd!

Wil je meer weten over de veiligheid van het laser ontharen? Lees dan hier onze blog: Is laser ontharing veilig of zal mijn huid wegsmelten?

 

Bij Palais des Cosmétiques maken wij gebruik van het DPL-apparaat voor het definitief ontharen. Wil jij meer informatie over deze behandeling? Lees dan hier meer over definitief ontharen bij onze schoonheidssalon in Amstelveen!

Maak een afspraak