Onze 3 favoriete voordelen van nagels met gellak!

nagels met gellak

Misschien vraag je je wel eens af wat er eigenlijk verstaan wordt onder nagels met gellak? Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien nog niet heel vaak, maar in dit artikel zal jij de gellak-nagels, niet meer vergeten. Ook hebben wij een aantal voordelen opgeschreven van deze prachtige techniek.

In ons instituut in Amstelveen gebruiken wij de merken: O.P.I. Shellac en Jessica voor de gellak manicures. Dit artikel is vooral gebasseerd op de O.P.I. GelColors.

Wat zijn nagels met gellak?

Voordat we beginnen met opscheppen over de voordelen van de gellak techniek is het misschien handig dat we een stap terug doen en eerst uitleggen wat gellak nagels nou eigenlijk zijn?

nagels met gellakWat zijn gellak-nagels, is een veel voorkomende vraag van de mensen die dit nog nooit eerder hebben gedaan. Kort gezegd is een gellak manicure een laag gekleurde gel die bedrieglijk veel lijkt op gewone nagellak. Het is een dunne ‘brush-on’ formule, ontworpen voor een hoge prestatie in glans, maar het grootste voordeel is toch wel dat het tot wel 3 weken kan blijven zitten (gemiddeld 2 weken).

Simpel uitgelegd, toch? Maar wat maakt nagels met gellak dan anders dan een typische manicure?

Wat is een gellak manicure?

Het belangrijkste verschil tussen een gellak manicure en een gewone manicure is het opdrogen: tussen iedere laag, wordt de lak gedroogd door de nagels onder een speciaal LED-licht te plaatsen. Zo ben je na de BASE, LAK en TOPCOAT helemaal klaar en hoef je niet meer uren te drogen of bang te zijn dat je ze beschadigd!

Oké dan even in het kort hoe de gellak manicure er over het algemeen uitziet:

  1. Als je al nagellak draagt, wordt deze verwijderd;
  2. Nagels worden geknipt en indien nodig gevormd met een vijl;
  3. De nagelriemen worden teruggeduwd en de nagels worden gepolijst en vervolgens gereinigd;
  4. Er wordt een basislaag aangebracht, deze basislaag zorgt voor een langdurige dekking;
  5. De nagels worden uitgehard onder een LED-lamp;
  6. De kleurlak wordt aangebracht, vaak wordt de kleurlak twee keer per hand aangebracht. Dit wordt ook weer onder de LED-lamp gedaan en als laatste wordt er een top-coat aangebracht, die als laatste onder de lamp wordt uitgehard. 
  7. Nagels worden voor de laatste keer schoongemaakt en er wordt een handcrème aangebracht!nagels met gellak

Hoewel sommige gellak-nagel-kleurformules en hardingslampen verkrijgbaar zijn voor de detailhandel, is de O.P.I. GelColor uitsluitend verkrijgbaar voor de manicure salons die daarvoor een opleiding hebben gevolgd. Dus kies je voor O.P.I. dan kies je voor een professional!

Wat zijn de voordelen van nagels met gellak?

Nu je weet wat een gel-manicure is en hoe deze wordt toegepast, is het tijd om de voordelen te vertellen. Wij hebben drie van onze favorieten voordelen voor je opgeschreven!

1. Geniet maximaal 3 weken van prachtige glanzende nagels!

Ja dat lees je goed: 3 weken! Dus als je een vakantie hebt gepland, als je altijd onderweg bent, of als je gewoon geen zin hebt om je nagels iedere week weer te laten bijwerken. Dan zijn nagels met gellak ideaal voor jou!

Om nog maar een voordeel in een voordeel te noemen. Het is uiteindelijk veel voordeliger dan de normale manicure bij een salon doen. De manicure met gellak is vaak niet veel duurder dan een normale manicure, maar nu is de uitkomst tien keer effectiever. Je bespaart geld, tijd en je nagels zien er prachtig uit!

Waarschuwing: je zult meerdere complimenten ontvangen over je mooie nagellak!

2. Minder beschadigingen, meer glans

Het is onwijs irritant: je krijgt een manicure in een salon, je loopt de deur uit, doet de deur van je auto open en ja hoor je hebt je al gestoten en je nagel is beschadigd. Wat geweldig is aan de manicure met gellak is dat ze weerstand bieden tegen beschadigingen. “Maar ik heb een gellak-manicure gehad die wel beschadigde”, horen we soms van ontmoedigde liefhebbers van gellak. Ah, ja, de waarheid over de beschadigde gelmanicures ligt in de toepassing. Hoewel OPI GelColor superieure glans en minder beschadigingen biedt, kunnen onze gellakken, een slechte toepassing niet overleven. Een gel manicure die meteen beschadigingen heeft, moet je doen nadenken over jouw eigen nagelspecialiste en wordt het misschien tijd om een nieuwe te zoeken!

3. 30 seconde voor sterkte & glans

Je hoeft nu dus niet alleen minder vaak naar de salon te gaan om je manicure te onderhouden, het kan ook nu sneller gedaan worden EN EN je kunt sneller je handen ook daadwerkelijk gebruiken!

nagels met gellak

De OPI GelColor droogt in slechts 30 seconden per laag onder de LED-lamp. Dat betekent dat wanneer je de salon uitloopt je je geen zorgen hoeft te maken dat de nagels nog niet droog zijn en dat je ze beschadigt. Het is ook gemakkelijk te verwijderen. Let wel op dat dit wel gedaan wordt door een specialist! Bij het afhalen worden de nagels in de week gezet en zal dit binnen 15 minuten worden verwijderd zonder dat de nagels beschadigd worden.

Wat is er dus zo geweldig aan nagels met gellak? BIJNA ALLES! Begin met genieten van langer durende glans en kracht! Lees hier meer over manicure met gellak bij ons instituut in Amstelveen.

nl_NL