Wat doen de feestdagen met jouw huid?

feestdagen jouw huid

De feestdagen zijn natuurlijk altijd heel gezellig en leuk, iedereen komt bij elkaar (in zoverre dit kan met corona), maar al dat eten, drinken en stress heeft zeker effect op je huid en ook je gezondheid. Ik heb voor jullie een paar punten opgeschreven die vooral tijdens de feestdagen zorgen voor een effect op je huid!

Veel eten 

Tijdens de feestdagen wordt er vaak en in veel huishoudens royaal gegeten. Het is kerst en dat wordt gevierd met lekker eten: ontbijt, brunch en diner dat hoort er allemaal bij, meestal zijn dit niet de gezondste maaltijden. Veel zoetigheid, meer vlees dan groente, lekkere sausje etc. Door ongezond te eten kun jij last krijgen van een onzuivere huid. Redenen waardoor jij een onzuivere huid kunt krijgen gedurende de feestdagen zijn: varkensvlees, vette gerechten, veel suiker, zoetigheid en chocolade. Je kunt hierdoor meer last hebben van pukkels en mee eters gedurende de feestdagen.

Veel drinken 

Als er iets slecht voor de huid is, dan is het wel alcohol. Alcohol brengt de productie van nieuwe huidcellen in gevaar, de huid kan hierdoor geïrriteerd, vlekkerig en droog raken. In alcoholische dranken zit vaak veel suiker en zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is suiker ook een veroorzaker van een ongezonde huid. Suiker zorgt voor ontstekingen in het lichaam en op de huid. Deze ontstekingen zorgen er voor dat het collageen in het lichaam wordt afgebroken, waardoor je celvernieuwing in gevaar komt. Omdat de celvernieuwing in gevaar komt heb je kans om sneller rimpels te krijgen, oogt je huid droog en dof. Oplossing als je toch gaat drinken: zorg er voor dat je genoeg water drinkt!

Make-up

Tijdens de feestdagen willen we allemaal iets extra’s aan ons zelf doen, je trekt je mooiste kledij aan en tut je lekker op. Maar veel make-up kan er ook voor zorgen dat je huid hierop gaat reageren. Gebruik voor het aanbrengen van je make-up een goede primer zodat je make-up goed blijft zitten en niet gaat irriteren, als je klaar bent met je make-up kun je ook nog een face mist gebruiken, dit zorgt ervoor dat je make-up extra goed blijft zitten. De belangrijkste tip die we je kunnen geven is om een mineraal make-up merk te gebruiken die jouw huid niet verstopt! En natuurlijk, misschien wel een beetje een inkopper, maar vergeet niet voordat je gaat slapen om je make-up eraf te halen!

Stress 

Leuk hoor die feestdagen, maar deze periode kan ook ontzettend stressvol zijn voor sommige en stress is niet goed voor de gezondheid en dus ook niet voor de huid. Het begint met een planning maken voor alle dagen: wie, wat, waar en hoe. En dat is zeker in deze tijd erg lastig, met hoe veel mag je bij iemand thuiskomen, voelt iedereen zich goed en heeft niemand klachten. Nadat gepas en gemeet, wat gaan we eten en-/of doen? Er moet over nagedacht worden, er moeten boodschappen worden gedaan en alles moet gemaakt en voorbereid worden. Hier kun je veel stress van krijgen zonder dat je het soms zelf door hebt. 

Stress zorgt er voor dat er meer van het stresshormoon cortisol aangemaakt wordt en dat zorgt ervoor dat het collageen in de huid beschadigt wordt. Hierdoor krijg je sneller last van rimpels, een droge en/of doffe huid. Om te voorkomen dat je huid uitdroogt, is het belangrijk om voldoende te drinken en huidproducten te gebruiken die de huid goed kunnen hydrateren. 

Heb jij het idee dat de feestdagen inderdaad iets met jouw huid hebben gedaan? Stuur mij dan eens een Whatsapp berichtje want ik geef jou graag advies over welke producten je het beste kunt gebruiken en ook wat je het beste bijvoorbeeld WEL kunt doen gedurende de feestdagen! 

Stuur een Whatsapp berichtje naar: 06-27192275 of mail ons naar info@palais-amstelveen.nl

Meer tips, leuke weetjes en voor en na foto’s? Volg ons dan via Instagram.

nl_NL