Wat doet alcohol met de huid?

alcohol met de huid

Vind je een mooie huid belangrijk en doe je alles voor een mooie en gezonde huid? Heb je dan wel eens nagedacht over de effecten van alcohol op de huid? Alcohol is een hepatotoxine wat specifiek de lever beschadigt en dit orgaan is nauw verbonden met de huid, als je lever stress heeft zul je dat zien aan de huid. Dit is wat alcohol met de huid doet:

1. De huid uitdrogen

Congeneren ook wel de vijand van je huid: deze chemicaliën zijn de hoofdschuldigen van een kater. Ook drogen ze de huid uit. Bij overmatig alcoholgebruik heeft de huid bij de meeste mensen de neiging om rood te worden en uit te drogen. Daarnaast hindert het ook de productie van vasopressine, het hormoon dat je helpt water op te nemen. Om de huid goed te hydrateren adviseren wij de Murad Night Fix Enzyme Treatment, dit herstelt de huid gedurende de nacht, geeft een hydratatie boost en laat de huid weer stralen. 

2. Acne en ontstekingen veroorzaken

Denk je dat al die mojito’s en pina colada goed zijn voor de huid? Nou, nee. Dat is omdat de hoge zout- en suikergehalte in je alcoholische dranken zorgt voor ontstekingen en kan leiden tot IG-1, dat is een overproductie van olie in de huid. Combineer dit samen en je hebt een recept voor acne. Als haarzakjes geblokkeerd raken door dode huidcellen en olie, dan gaat de olie zich achter deze blokkade opbouwen, wat leidt tot puistjes. Om acne en ontstekingen tegen te gaan adviseren wij de Murad Outsmart Blemish Clarifying Treatment, een serum dat klinisch bewezen is dat het puistjes, mee-eters en whiteheads worden verminderd, ook wordt de droge huid aangepakt en irritaties geminimaliseerd. 

3. De huid veroudert en verkleurt

Met alcohol drinken vergroot je de kan op cel beschadiging en versnelde veroudering van de huid. Uitdroging verzwakt de huidbarrière, waardoor vuil schade kan aanrichten. Het vermindert ook krachtige antioxidanten die de cel vernieuwing bevorderen en je huid beschermen tegen vuil. Alcohol opent de bloedvaten, waardoor ze uit gaan zetten en kunnen barsten. Dan krijg je kleine aderen die permanent groter worden. Als je lever niet goed werkt gaat de huid gaat er dof uitzien en pigmentvlekken rond je ogen veroorzaken. Om huidveroudering tegen te gaan en te verminderen adviseren wij de Murad Rapid Collagen Infusion, deze crème is ontworpen om fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. De formule bevordert de aanmaak van collageen waardoor de huid er jeugdiger uit gaat zien. 

Misschien ook interessant voor jou: Huidverzorging na een avond stappen (binnen 5 minuten)

Wil je meer weten over de producten van Murad, neem dan een kijkje op onze webshop. Neem voor vragen over dit onderwerp contact met ons op, wij helpen je graag verder!

nl_NL