Op welke leeftijd moet je beginnen met smeren? Wij hebben 5 redenen voor je!

beginnen met smeren

Sommige mensen denken dat je pas moet beginnen met smeren wanneer je rond de veertig of vijftig bent, want dan worden onze rimpels het meest zichtbaar. Maar, wij zijn er van overtuigd dat je al eerder moet beginnen. Wij hebben 5 redenen opgeschreven waarom het ideaal voor jouw huid zou zijn om vroeg te beginnen.

Beginnen met smeren: hoe eerder, hoe beter

Ongeveer 90% van de verschijnselen van huidveroudering komt door de schade die we buiten oplopen: denk aan de zon, maar ook aan luchtvervuiling etc. Het begint met fijne lijntjes, rimpels, verslapte huid, pigmentvlekken, etc. Wanneer dit zichtbaar wordt gaan we ineens van alles willen smeren. Je bent er dan namelijk meer van bewust omdat je iedere keer in de spiegel kijkt en ziet dat je ouder wordt.

Begrijpelijk ook natuurlijk, maar wat als je ervoor kan zorgen dat de huid zo lang mogelijk blijft zoals het nu is. Begin van jongs af aan (niet als baby, maar vanaf je 21ste) met een dagcrème met een SPF factor zodat je wordt beschermd voor alle schade van buitenaf! De schade is misschien nu nog niet zichtbaar maar er wordt NU sowieso schade gemaakt aan je huid. Dus bescherm de huid!

huidverbetering amstelveen

Jong geleerd is oud gedaan

Natuurlijk worden we ouder en er is geen middel die de tijd stil zet. Maar je kan nu al super veel doen om ervoor te zorgen dat je ‘mooi’ oud wordt. En dan heb ik het niet over botox en/of fillers. Het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt en dat dit ook nu al een regime wordt in je dagelijkse leven (net als tandenpoetsen). Belangrijk is nogmaals dat je de juiste producten gebruikt die goed passen bij jouw huidtype en ook je leeftijd. Begin met wat mildere producten, dit geldt trouwens ook allemaal voor make-up. Let op dat je geen make-up producten gebruikt die de huid verstoppen! Het beste is minerale make-up!

Voorkom de vermoeide huid

Een druk leven hebben we allemaal, daarom is scrubben vanaf een jaar of dertig geen overbodig luxe! Rond deze leeftijd krijgt de huid meer moeite met het kwijtraken van dode huidcellen daarom is het vanaf nu perfect om de huid een steuntje in de rug te gaan geven. Doe je dit niet dan zul je vaker een wat vermoeide, doffe huid zien wanneer je in de spiegel kijkt.

Behoud een goede huidstructuur

Denk je dat crèmes en serums alleen maar goed zijn voor de rijpere huid? Nee hoor dat is echt een fabel! Ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamine A werken ook preventief. Wanneer je preventief begint met smeren dan zorg je ervoor dat de huid stevig en mooi blijft! Nogmaals is het dan wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Wanneer je producten gebruikt die de huid juist irriteren kan dit ervoor zorgen dat je juist sneller in je aftakelingsproces komt. Laat je daarom altijd informeren over de juiste producten.

schoonheidssalon amstelveen

Bescherm de huid nu al

Wanneer je huid 25 jaar is kan je huid heel erg veel hebben en zie je niet terug wanneer de huid schade heeft opgelopen. MAAR je kan zeker al op deze leeftijd schade oplopen wat pas later zichtbaar wordt in het gezicht. Het is daarom van groot belang dat je je beschermd tegen deze schade. Zo zorg je er dus preventief al voor dat je later minder huidschade zult hebben op latere leeftijd. Bij het begrip huidschade kun je denken aan pigmentvlekken, een hele droge huid, veel rimpels, etc. Het is dus belangrijk dat je nu al na gaat denken over de schade die je kan tegengaan. Niet alleen voor op dit moment maar dus ook voor later! Voorbeeldje: wanneer iemand vroeger heel veel in de zon heeft gelegen, zal diegene later veel meer last van rimpels krijgen dan iemand die minder met de zon in aanraking is geweest of iemand die altijd zichzelf insmeerde.

Conclusie van bovenstaande redenen is dat je vandaag nog kunt beginnen met smeren. Wist je dat de huid al vanaf 21 jaar minder collageen aanmaakt, dus al in het aftakelingsproces komt... Als je het vraagt aan een schoonheidsspecialiste zal diegene altijd zeggen dat je vanaf 21 jaar al kunt beginnen met anti-aging producten. Zoals hierboven aangegeven begin je dan met een wat mildere versie en ga je naarmate je ouder wordt naar steeds sterkere versie van anti-aging. Dus begin niet pas wanneer je de rimpels ziet want dan ben je dus eigenlijk al te laat!

nl_NL