Wimperextensions: 9 vragen beantwoord!

wimperextensions

De meeste vrouwen hebben niet het geduld om elke dag nepwimpers op te doen, maar willen wel lange wimpers.... Het is dan ook geen verrassing dat wimperextensions de laatste jaren steeds populairder zijn geworden.

Ben je geïnteresseerd in wimperextensions maar wil je nog wel wat meer weten voordat je daadwerkelijk naar een schoonheidssalon gaat? Dan is dit het perfecte artikel voor jou. Wij hebben namelijk een aantal vragen voor jou beantwoord over wimperextensions!

Wat zijn de meest voorkomende wimperextensions soorten?

Er zijn drie soorten: synthetisch, zijde en nerts. De beschikbaarheid van de afmetingen varieert van 8mm tot 14mm. Eenmaal geselecteerd, worden de wimpers één voor één aangebracht met speciaal samengestelde, semi-permanente lijm die het oog niet irriteert.

Hoe lang duurt het om wimperextensions te laten zetten?

Het aanbrengen van een volledige set duurt ongeveer anderhalf uur en kan het hele jaar door worden bijgevuld. Het advies is om de wimperextensions om de 3 tot 4 weken bij te vullen.

Wat gebeurt er als de lijm in je ogen komt?

Omdat je ogen gedurende de hele behandeling dicht zitten zal er nooit lijm in je ogen terecht komen. Om irritatie te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van lijm wat niet schadelijk is voor je ogen, voor het geval het wel in je ogen zou komen.

Kun je blind worden?

Het zit toch bij je ogen dus niet een vreemde vraag, maar: NEE. De wimperextensions zijn volkomen veilig. Ook omdat je ogen gedurende de gehele behandeling dicht zitten. Het ergste geval is een allergische reactie.

Hoe vaak moet je wimperextensions vernieuwen?

Zoals we al eerder aangaven is het antwoord op deze vraag om elke drie tot vier weken. Het hangt er wel vanaf hoe snel je wimpers zelf uitvallen. Want de wimperextensions gaan gewoon mee met de natuurlijke groeicyclus van je eigen wimpers. Toch is het vaak wel mooier om de wimpers iedere 3 tot 4 weken bij te vullen voor het allermooiste resultaat.

Vallen wimperextensions er gewoon af?

Omdat iedere extension is bevestigd aan één enkele wimper, vallen ze op natuurlijke wijze af. Dit gebeurd gewoon net als met je normale wimpers.

Het is af te raden om wimperextensions te nemen die niet de welbekende one-by-one techniek hebben. Wimperextensions die aangebracht worden op drie tot vier wimpers zullen sneller afbreken omdat ze niet dezelfde groeicyclus hebben.

Kun je meteen douchen of zwemmen?

Zorg dat je de eerste 12 tot 24 uur water vermijdt. Het is belangrijk dat de lijm kan uitharden. Gaan naar zwembaden of sauna’s is dus niet handig tijdens de eerste uren.

Is het oké om mascara te dragen over je extensions?

Wanneer je de extensions net even iets wilt aandikken met een mascara, zorg dan dat je dit alleen aanbrengt op de uiteinde van de extensions. Dit zal voldoende zijn om je ogen nog extra te laten knallen!

Zullen je natuurlijke wimpers beschadigen?

De grootste mythe op het gebied van wimperextensions is dat het je eigen wimpers zal beschadigen. Dit gebeurd namelijk NIET! Als ze correct worden aangebracht en ook verwijderd(!) dan zal er niets gebeuren met de gezondheid van de wimpers. Zorg er zelf voor dat je niet in je ogen wrijft of aan je extensions gaat trekken, want dit kan wel zorgen voor wimperverlies of zelfs schade aan je eigen natuurlijke wimpers.

Hopelijk hebben we zo een aantal vragen beantwoord die je kunnen helpen met de keuze of wimperextensions wel of niet wat voor jou is. Lees hier meer over wimperextensions in ons schoonheidsinstituut in Amstelveen. Onderstaand hebben wij een aantal voorbeeldfoto's van wimperextensions toegevoegd:

nl_NL