Zo verandert jouw huid in de herfst!

huid in de herfst

Allereerst bah bah bah! De herfst is volop bezig en dat betekent weer dat we de jassen weer uit de kast moeten halen, want het regenseizoen is weer begonnen! Ja de herfst is zoals je misschien merkt niet mijn favoriete seizoen. Ik ben gewoon iemand die zonder jas de deur wilt uitlopen zonder dat ik moet nadenken of ik wel of niet een paraplu mee moet nemen.

Maar goed dit gaat te lang over mij. Laten we het hebben over hoe onze huid verandert in de herfst. Er gebeurd namelijk ieder seizoen wel iets met de huid en dat is logisch, maar ook onhandig. Het belangrijkste vind ik namelijk is dat ik de juiste producten gebruik ieder seizoen. Als we toch een crème hadden die dit zou kunnen… Maar helaas dit bestaat (nog) niet. Dus moeten we het doen met wat we hebben en dat is goed op mijn tips letten (hihi).

Dit gebeurt er met jouw huid in de herfst:

1. Je huid wordt droger

Misschien voel je het nu al aan je huid. Ik toevallig wel. Maar mijn huid is sinds het weer wat kouder wordt en sinds het regent (ik geef de schuld aan de regen) weer droger geworden. Super vervelend natuurlijk. Maar niks aan te doen… Of toch wel? Een ideaal plaatje voor in de herfst (ligt wel heel erg aan je huidtype, we hebben nu voor een huid gekozen die zijn focus legt op anti-aging) zijn de volgende producten:

AR_Refreshing_Cleanser_6.75oz_GBL-HR

Refreshing Cleanser


Een schuimende reiniging die make-up en oliën van de huid verwijdert.
10877_13

Revitalixir™ Recovery Serum


Een serum voor zowel het gezicht als de ogen!
AR_Perfecting_Day_Cream_1.7oz_INTL-HR

Perfecting Day Cream SPF30


De huid wordt gehydrateerd en beschermd tegen de zon.
AR_Perfecting_Night_Cream_1.7oz_GBL-HR

Perfecting Night Cream


Een nachtcrème om het vochtverlies te herstellen.

*Bovenstaande producten zijn ideaal van leeftijdscategorie 35 tot oneindig.

2. De huid wordt gevoeliger

Wind, regen, kou. Door deze omstandigheden kan de huid gevoeliger reageren op verschillende behandelingen of producten. Wij raden daarom altijd aan dat je tijdens de herfst niet hele intensieve behandelingen neemt (denk aan microneedling, microdermabrasie, etc. Het kan wel maar dan moet de huid goed beschermd worden!). Help de huid door het een goede reiniging en crème te geven die goed hydrateert. Voor de rest zouden wij adviseren dat je rustig aandoet met het scrubben van de huid. De huid is nou eenmaal een stuk gevoeliger nu. Een créme wat ideaal zou zijn in de herfst en ook voor de winter overigens:

8080-hd

Cellular Rich Hydration Cream


3. De huid heeft nog genoeg te verwerken van de zomer

Het klinkt misschien gek maar de zomer is echt een aanslag op je huid. Of je nou de afgelopen maanden op het strand hebt doorgebracht of niet, je hebt last gehad van zonbeschadiging. Soms zie je dit terug omdat je vlekken in het gezicht krijgt. Maar soms zie je dit terug in het aantal rimpels. Het kan op verschillende manieren verschijnen. Daarom is het zo belangrijk dat je je in de zomer altijd goed blijft insmeren! Omdat we weten dat het niet handig is om teveel te scrubben in de herfstmaanden kan je wel eens in de maand een goed masker gebruiken wat er voor gaat zorgen dat de huid rust krijgt en sneller kan herstellen van de zomermaanden.

8084-hd

Cellular Dyn. Hydration Mask


4. De huid is kwetsbaarder voor de zon

Niet omdat de zon sterker is, maar meer omdat je minder bewust bent dat de zon nog steeds aanwezig is en nog steeds kan zorgen voor zonbeschadiging. Daarom is het belangrijk dat je nog steeds een dagcrème gebruikt waarbij een SPF factor in zit. Zo ben je in ieder geval beschermd. Toch raden wij ook in de herfst aan als je een dag naar het strand gaat of naar het bos toch een zonnebrand extra op te smeren. Wees zuinig met je gezicht!

5. De bloedcirculatie van de huid kan langzamer gaan

Omdat het kouder is reageert ons lichaam hierop. Eén van de veranderingen is dat de bloedcirculatie langzamer kan gaan. Dit houdt in dat de huid er wat grauwer en doffer uit gaat zien. Kies daarom voor een product die erom bekend staan dat ze de bloedcirculatie verbeteren in de huid. Vooral een product die de huid echt een boost kan geven! 

Dus zo verandert jouw huid in de herfst! En de conclusie van het verhaal is dat je eigenlijk voor ieder seizoen andere producten zou moeten gebruiken. Natuurlijk is het geen ramp als je de reiniging opmaakt die je thuis nog hebt staan. Maar vraag advies. Of spit het internet af voor de juiste producten. Bij Palais des Cosmétiques in Amstelveen staan wij altijd klaar om jou advies te geven over dit soort zaken! No problemo! Je kunt ons hierover bellen of even langskomen in onze salon in Amstelveen.

De producten die je hierboven langs hebt zien komen kun je allemaal bestellen op onze webshop: www.palais-webshop.nl

nl_NL