Hoe breng je een oogcrème op de juiste manier aan?

oogcreme

De huid rondom de ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht. Dit is het gebied waar de eerste tekenen van huidveroudering vaak als eerst zichtbaar worden. En dat vraagt dan ook om een andere verzorging. Lees hier alles wat je moet weten over de juiste verzorging van de ogen en hoe je deze oogverzorging het beste aanbrengt.

De juiste oogcrème

Een oogcrème kan wallen en kraaienpootjes verminderen, donkere kringen ophelderen en geeft je een frisse en jeugdige uitstraling. Sommige producten focussen zich op één van deze huidcondities en sommigen pakken ze allemaal aan. Wil jij de huid rondom de ogen echt verbeteren, zoek dan naar de volgende ingrediënten:

  • Hyaluronzuur en Shea boter – hydrateert en houdt vocht vast rondom de ogen om fijne lijntjes te voorkomen.
  • Peptides – stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Retinoïden – stimuleert de celvernieuwing.
  • Antioxidanten (zoals vitamine C of niacinamide) – bescherm de ogen van toekomstige zonschade, vervuiling, stress en slaaptekort.
  • Arnica, cafeïne en vitamine K – verbetert de bloedcirculatie en vermindert zwelling.

Een aantal van onze favoriete oogcrèmes:

  • Vita- C Dark Circles Corrector: De Vita-C Eyes Dark Cirlcle Corrector is een multi-actie oogbehandeling voor alle huidtinten die helpt bij het corrigeren en ophelderen van donkere kringen en wallen.
  • Cellular Eye Contour Definition Night – Deze formule spant de huid rondom de ogen aan, verstevigt de huid rondom de ogen en gaat verslapping tegen. 
  • Retinol Youth Renewal Eye Serum – De Retinol Youth Renewal Eye Serum vermindert rimpels en kraaienpootjes zichtbaar. De ogen worden gelift, steviger en donkere kringen worden lichter.

Oogcrème aanbrengen

Stap 1: Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op je ringvinger.

Oogcrèmes en serums zijn super geconcentreerd. Het formaat van een erwt is daarom voldoende voor beide ogen. Gebruik de ringvinger, omdat deze de minste kracht heeft, en het minste druk aanbrengt op de gevoelige huid.

Stap 2: Breng kleine stipjes aan

Start met stipjes aan te brengen vanaf de binnenkant van het oog en breng het aan de onderkant en bovenkant op het bot aan (breng het niet te dicht bij de ogen aan, om irritatie te voorkomen). Dep het product zachtjes in dezelfde richting in de huid. 

Stap 3: Laat het intrekken

Zorg dat je ongeveer 90 seconden wacht voordat je andere verzorgingsproducten en/of make-up producten aanbrengt. Geef het tijd dat het volledig in kan trekken in de huid.

Overige tips

Voor de beste resultaten, is het belangrijk om je oogcrème zowel in de ochtend als in de avond aan te brengen. Breng het product aan ná het reinigen van de huid en vóór het aanbrengen van een crème. 

Benieuwd welke oogcrème het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door onze specialist. Neem vrijblijvend contact op.

nl_NL