Hoe scheer je jouw benen? 7 tips om het goed te doen!

Hoe scheer je de benen

Laat jij de haren gedurende de winter gewoon groeien op de benen of houd je het gewoon bij? De meeste vrouwen zullen de benen in de winter gewoon haar vrij willen hebben en dat doen ze dan door te scheren. Maar er komt meer bij scheren kijken dan je misschien denkt. Je denkt misschien dat je de juiste techniek gebruikt, maar wij hebben een aantal tips voor het beste resultaat. Wij geven je tips hoe je het beste kunt scheren en hoe je de moeilijk te bereiken gebieden ook kunt bereiken! Zo voorkom je o.a. rode uitslag bij het scheren van de benen.

  1. Gebruik het juiste scheermesje

Het kan misschien verleidelijk zijn om snel naar de supermarkt te gaan en een pakje wegwerpscheermesjes te kopen. Maar het is het zeker waard om in een goed scheermesje te investeren! Kijk hierbij naar de hoeveelheid mesjes die het scheermesje heeft, of het een vochtstrip heeft en of het een beweegbare kop heeft. Een goed mesje heeft deze eigenschappen, en de huid zal je daar dankbaar voor zijn. Een scheermesje met een beweegbare kop is erg handig bij het bereiken van de moeilijke gebieden, zoals de knieën en enkels.

  1. Scheer op de juiste plek

Dit klinkt misschien als een rare tip, maar we zijn er vrij zeker van dat je wel eens haast hebt gehad en eens droog geschoren hebt. Droog scheren is dé boosdoener van scheeruitslag en huidirritatie. Doe het dus niet! Het zal je dan niet verrassen dat je het beste kunt scheren onder de douche of in bad. 

  1. Scrubben, scrubben en nog eens scrubben

Scrubben is een stap die veel mensen vergeten, aangezien ze de connectie tussen scheren en scrubben niet zien. Maar dit is één van de belangrijkste dingen die je moet doen voor de huid, aangezien het de huidtextuur en huidtint verbetert. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haren. Scrub de huid dus 1-2 keer per week, tussen scheerbeurten door.

  1. Verwissel je mesje

Hoe vaak verwissel jij je mesje? Pas wanneer je je eraan gaat snijden? Een bot mesje kan meer schade aanbrengen dan het waard is, omdat de huid sneller geïrriteerd zal worden. Wij raden dus aan om een scheermesje te vervangen na ongeveer 10 gebruiken. Als je het niet bij hebt gehouden, probeer het mesje dan één keer per maand te verwisselen.

  1. Houd de huid strak

Wanneer je de knieën of enkels scheert, wees er dan zeker van dat je de benen strekt om de huid strak te houden. Hierdoor blijft het scheermesje in beter contact met de huid, wat zorgt voor een gladdere scheerbeurt. 

  1. Sluit af met wat vocht

De laatste stap voor het scheren van de benen, is het aanbrengen van een hydraterende crème. Op deze manier zorg je dat de huid goed gehydrateerd blijven.

  1. Kies voor een alternatief

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor scheren, die de huid minder irriteren. En een groot voordeel van deze alternatieven is ook dat je het minder vaak hoeft bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan harsen! Wil je liever iets wat meer definitief is? Ga dan voor definitief ontharen. Lees hier meer over harsen en definitief ontharen, twee ontharingstechnieken. 

nl_NL