Huidverzorging in het vliegtuig

vliegtuig

Heb jij aan het einde van het jaar nog een leuk tripje gepland? Waar ga je heen? Ga je met het vliegtuig op vakabtie, lees dan nu verder! Heb jij ook altijd last van een droge huid wanneer je het vliegtuig uitkomt? Dat kan kloppen, de huid droogt namelijk uit in het vliegtuig. Je kan je huid eigenlijk vergelijken met een flesje water. Een halfvol gesloten flesje water zal tijdens de landing ‘krimpen’ (probeer het maar eens) en dit gebeurd ook met de huid. De huid zal droog aanvoelen. Maar wat kun je eraan doen? Hier een aantal tips om de huid te verzorgen in het vliegtuig, zodat de huid niet zal uitdrogen!

Eat your water

“Eat your water” is een bekende uitspraak van dermatoloog Howard Murad. Met deze uitspraak bedoelt hij te zeggen dat je het beste waterrijk voedsel kan eten. De vocht uit waterrijk voedsel wordt beter opgenomen door het lichaam  dan door gewoon te drinken. Eet daarom voor en tijdens de vlucht genoeg waterrijke groenten en fruit. Daarnaast wordt het afgeraden om alcohol te drinken voor of tijdens de vlucht, hierdoor zal je huid nog erger uitdrogen.

Gebruik een moisturizer

Om de huid te hydrateren is een moisturizer heel belangrijk. Gebruik een moisturizer voor en na de vlucht. Een moisturizer zou zeker deel moeten uitmaken van jouw travel-kit. De huid zal hierdoor vocht beter kunnen vasthouden en minder snel uitdrogen.

Doe een dutje

Ook al is het een dagvlucht, probeer je ogen even te sluiten. Slapen helpt bij het voorkomen van donkere kringen en een droge huid. Om jezelf helemaal te verwennen, kun je ook een oogmasker op doen voordat je gaat slapen.

Gebruik een toner

Verfris de huid met een hydraterende toner. Het voelt heerlijk aan en geeft de huid de hydratatie die het nodig heeft.

Eet gezonde snacks

Het is natuurlijk heel verleidelijk om heel ongezond te eten in het vliegtuig. Maar het eten van vet eten kan ervoor zorgen dat je na de vliegreis met een opgeblazen gevoel blijft zitten. Eet daarvoor in de plaats gezonde snacks, zoals ongezouten amandelen, walnoten en gedroogd fruit.

Hopelijk zullen deze tips jou helpen wanneer je gaat vliegen! Het is wel belangrijk dat je de goede huidverzorging gebruikt, die bij jouw huid past. Bij onze salon in Amstelveen adviseren we jou graag over de huidverzorging die bij jouw huid past. Heb je daarnaast nog meer vragen over huidverzorging voor in het vliegtuig, stel die dan gerust. Neem een kijkje op onze website, of neem contact als je meer vragen hebt.

nl_NL