Huidverzorging voor elke leeftijd

huidverzorging leeftijd

De huid maakt door de jaren heen veel veranderingen door. En dit betekent ook dat de behoeftes van de huid door de jaren heen (kunnen) veranderen. Helaas kunnen we huidveroudering niet tegengaan, we kunnen dit proces echter wel vertragen. Wil jij weten welke huidverzorging belangrijk is bij welke leeftijd, lees dan vooral verder! 

Voor iedere leeftijd

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, maar zonnebrand is dé nummer 1 verzorging die vroegtijdige huidveroudering tegen gaat. Dus dit is zeker een product dat in elke huidverzorgingsroutine terug zou moeten komen voor dagelijks gebruik. Het is zelfs belangrijk om de huid te beschermen, ook als je niet eens naar buiten gaat. 

Kies daarbij voor een zonnebrand die zowel tegen UVA en UVB straling beschermt, met een SPF van minimaal 30.

Huidverzorging 20-29 jaar

Aan het begin van je twintiger jaren zullen ongezonde gewoontes, milieuschade en een constante blootstelling aan de zon haar tol gaan eisen. Het natuurlijke vermogen van de huid om huidschade tegen te gaan vermindert en de celvernieuwing vertraagt op een natuurlijke wijze. De eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar rondom de ogen.

De beste manier om huidveroudering op deze leeftijd tegen te gaan:

 • Exfoliëren – naarmate we ouder worden, hebben we steeds meer exfoliatie nodig. Hierdoor kun je de huid een verhelderende boost geven. 
 • Vitamine C – deze vitamine staat bekend als hét product om de huid te beschermen tegen vrije radicalen, wat de nummer 1 oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering. Bovendien werkt het verhelderend en stimuleert het de productie van collageen. 
 • Bescherm de ogen – aangezien vroegtijdige huidveroudering allereerst rondom de ogen zichtbaar wordt, is het een goede investering om al vroeg te beginnen met verzorging voor de ogen. Denk hierbij aan een serum of crème die speciaal is ontwikkeld voor de ogen. 
 • Nek en decolleté – ook de hals en decolleté zijn gebieden waar tekenen van huidveroudering relatief snel zichtbaar worden. Gebruik daarom een verzorging die speciaal is ontwikkeld voor de nek en decolleté.

Huidverzorging 30-39 jaar

In onze dertiger jaren zal collageen (wat de huid stevig houdt) en elastine (wat de huid elastisch houdt) afnemen en veranderen. Vanaf het moment dat je 30 wordt, verlies je jaarlijks ongeveer 1% aan collageen, wat resulteert in zichtbare lijntjes en rimpels. Celvernieuwing blijft afnemen, wat leidt tot een grauwe en ongelijkmatige teint.

De beste manier om huidveroudering op deze leeftijd tegen te gaan:

 • Dagelijkse exfoliatie – voeg nog een exfoliatie toe aan jouw dagelijkse routine. Kies bijvoorbeeld voor een reiniging die glycolzuur bevat. 
 • Peptides – het wordt zeker tijd om de productie van collageen en elastine op een natuurlijke manier te stimuleren. Peptides staan bekend voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. 
 • Retinol – misschien wel hét bekendste anti-aging ingrediënt die er is. Retinol staat bekend om snelle en zichtbare resultaten. Het stimuleert niet alleen de productie van collageen en elastine, maar versnelt ook de celvernieuwing en egaliseert de huidteint. De perfecte nachtverzorging voor in jouw routine.

Huidverzorging 40-49 jaar

In onze veertiger jaren lijkt de huid dunner en de van nature beschermende barrière lipiden zijn niet meer zo uitgesproken. De huid kan droog aanvoelen. Afhankelijk van de hormonale activiteit, kan dit leiden tot een ongelijke huidteint of acne. Daarnaast ontstaan er ook andere tekenen van huidveroudering, zoals ouderdomsvlekjes en een grauwe teint.

De beste manier om huidveroudering op deze leeftijd tegen te gaan:

 • Exfolieer – intussen komt dit denk ik niet meer als een verrassing, maar exfoliatie wordt steeds belangrijker naarmate we ouder worden. 
 • Hyaluronzuur – dit ingrediënt is perfect om de huid te voeden en hydrateren, om een uitgedroogde huid te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de huid vocht beter vast kan houden, en resulteert in een volle en soepele huid. 
 • Cool en kalm – halverwege tot eind van onze veertiger jaren, zullen de eerste tekenen van de overgang zichtbaar worden. Een opvlieger is een symptoom die we vaak zien. Gebruik daarvoor een mist, om de huid te verkoelen en kalmeren. 
 • Retinol – ook in onze veertiger jaren is retinol een goed ingrediënt om te gebruiken. Niet alleen om tekenen van huidveroudering tegen te gaan, maar ook om de strijd aan te gaan met acne. 

Huidverzorging 50 jaar en ouder

Wanneer we de 50 passeren vermindert de barrière-lipidenlaag, waardoor de huid vocht minder goed kan vasthouden. Dit zorgt voor meer kans op gevoeligheid en uitdroging. Bovendien herstelt de huid minder snel en zullen rimpels, fijne lijntjes en verkleuringen zichtbaar zijn.

De beste manier om huidveroudering op deze leeftijd tegen te gaan:

 • Maximale exfoliatie – het doel is om de celvernieuwing een boost te geven, voor een gladdere en heldere huid. Vergeet daarom niet om de huid regelmatig te exfoliëren. 
 • Lift en verstevig – zoek een product die de huid lift en verstevigd. De producten van La Colline huidverzorging zijn perfect voor iedereen die huidveroudering tegen wilt gaan. 
 • Retinol voor de ogen – ja, ook bij deze leeftijd kun je nog profiteren van het gebruik van retinol. Nu lijntjes en rimpels steeds duidelijker worden rondom de ogen, is het tijd om jouw oogverzorging om te gooien. Kies voor een oogproduct dat retinol bevat. 
 • Rijkere crème – zoals je hebt kunnen lezen, krijg je naarmate je ouder wordt vaak last van een drogere huid. Kies daarom voor een rijkere crème, die de vochtretentie in de huid stimuleert. 
 • Kalmerend – de huid wordt steeds gevoeliger, kies daarom voor producten die speciaal zijn ontwikkeld om de huid te kalmeren.

Professionele gezichtsbehandeling

Door eens in de zoveel tijd langs te komen voor een professionele gezichtsbehandeling, kun je de resultaten bevorderen. Daarnaast kan de specialist je een op maat gemaakt productadvies geven, voor jouw huidige huidconditie. Maak gemakkelijk een afspraak!

nl_NL