Tips voor de beste wenkbrauwen!

De ogen zijn ‘the windows of the soul’ en de wenkbrauwen zijn de chique gordijnen die het gezicht framen en het structuur geven. Het is daarom belangrijk om de wenkbrauwen de aandacht te geven die ze verdienen. Wij helpen je opweg! Wij geven je een aantal tips om de wenkbrauwen te tekenen op een perfecte manier. Van wenkbrauw naar wenkWOW ;-). 

Volg onze simpele tips:

  1. Gebruik vegende bewegingen om haartjes te tekenen

Wanneer je de wenkbrauwen wilt vullen, doe dit dan niet met één veeg van de pen of poeder. Doe dit door middel van kleine veegjes, waardoor je de illusie van haartjes creëert. Maak kleine vegende bewegingen in dezelfde richting als de haargroei. 

  1. Houd het uiteinde van de wenkbrauwen onder controle

Verleng het uiteinde van de wenkbrauw niet te ver. Hierdoor kun je het gezicht ‘naar beneden trekken’ waardoor je er verdrietig uitziet. Houd een potlood tegen de onderkant van je neus aan, langs de buitenhoek van de ogen en op deze manier kun je kijken tot hoe ver de wenkbrauw natuurlijk hoort te lopen. Teken de wenkbrauw niet langer dan de plek waar het potlood het wenkbrauwbot raakt. 

  1. Creëer een geloofwaardige boog

Een puntige boog kan de verkeerde gezichtsuitdrukking creëren. Ben je dus niet geboren met een hoge boog, probeer het dan niet te overdrijven! Houd een potlood tegen de onderkant van de neus, langs het midden van het oog en kom erachter waar de boog natuurlijk hoort te zitten. 

  1. Vervaag de strakke lijntjes

Teken je eerst de vorm van je wenkbrauw met een potlood? Zorg er dan wel voor dat je de lijntjes vervaagt, anders verraad je meteen dat de wenkbrauwen zijn getekend. Een betere optie is door de vorm van de wenkbrauw met kleine veegjes te zetten. Vervaag je harde lijntjes achteraf met een wenkbrauwborsteltje. 

  1. Geef de wenkbrauwen wat vorm

Onderhoud de wenkbrauwen goed en geef ze vorm, door ze bijvoorbeeld goed te epileren of tekenen. Gebruik je natuurlijke wenkbrauwvorm en verwijder wilde haartjes. Hierdoor geef je meer structuur aan het gezicht. 

  1. Camoufleer de open plekjes

Veel mensen hebben last van kale plekjes, doordat ze in het verleden misschien teveel geplukt hebben. Vul de kale plekjes met wenkbrauwpoeder, of gebruik een potlood. 

  1. Gebruik een concealer onder de wenkbrauwen

Breng jij highlighter aan onder de wenkbrauwen, dan trekt dit de aandacht naar je wenkbrauwbogen. Kies in de plaats daarvoor, voor een concealer die één tint lichter is dan de huid. 

  1. Begin licht en ga daarna donkerder

Het is altijd makkelijker om extra make-up aan te brengen, dan make-up weg te halen. Dit geldt ook voor het aanbrengen van wenkbrauwproducten. Begin daarom langzaam aan en breng eerst een lichtere kleur aan en ga stap voor stap donkerder. 

  1. Begin midden in de wenkbrauw

Begin het product aan te brengen in het midden van de wenkbrauw, om niet teveel van het product aan te brengen aan het begin van de wenkbrauw. 

  1. Kies de juiste kleur voor jouw wenkbrauwen

Het kiezen van de juiste kleur is ook erg belangrijk voor de uiteindelijke look. Test daarvoor verschillende kleuren, om te kijken welke het beste bij jouw haar en huidskleur past. 

Shop jouw producten bij Palais des Cosmétiques

Naast bovenstaande tips, is het gebruik van de juiste producten ook erg belangrijk voor het beste resultaat. Kom langs en shop jouw producten of shop online!

nl_NL