Zijn al die verschillende huidverzorgingsproducten onzin?

huidverzorging - serum - crème

Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld en ik probeer door middel van deze blog een duidelijk antwoord te geven op deze vraag.

“Het is toch allemaal niet nodig voor elk gebied een andere crème? Het is toch gewoon een verkooptruc? Mijn oma smeerde altijd maar één crème op haar gezicht en zag er altijd fantastisch uit voor haar leeftijd…”

De huid verandert door invloeden van buitenaf

Ik ontken zeer zeker niet dat onze oma’s er goed uitzagen voor hun leeftijd maar we vergeten iets heel belangrijks met toen en nu! Oma zat niet op kantoor achter een computer of thuis met laptop of tablet in haar hand. En laten we onze smartphone niet vergeten, waar we aan vast geplakt zitten. Ook het vliegverkeer is verdrievoudigd en het aantal auto’s al helemaal. Er waren zelfs autoloze zondagen, nou daar kunnen we ons toch weinig bij voorstellen. Dus al onze oma’s hadden veel minder last van invloeden van buitenaf en het stressniveau lag ook veel lager dan wat we tegenwoordig hebben. Dus de vergelijking met toen en nu mogen we en kunnen we eigenlijk niet maken want alles is totaal veranderd. We eisen nu ook veel meer van onszelf dan dat we toen de tijd deden. 

Maar de meningen zijn in de media verschillend. Er zijn namelijk mensen die roepen dat het smeren van crèmes allemaal onzin is, maar komen niet met bewijzen daarvan. Wij zijn er zeker van dat deze producten (de producten bij Palais des Cosmétiques) wel veel invloed hebben op onze huid. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen! 

We beginnen met een serum

In een serum zitten hogere concentraties werkstoffen verwerkt dan vetstoffen (zoals bij een crème). Hierdoor dringt een serum diep in onze huidlagen en krijg je een beter resultaat. Na het reinigen van de huid kan je het beste een serum gebruiken. Een serum zet de huid echt aan het werk, vooral omdat het zo diep in de huid terecht komt. Dus wil je optimaal resultaat, dan gebruik je na de reiniging een serum en daarna pas een crème die aangepast is op jouw huidtype en wensen.

Verschil tussen een dag en nachtcrème 

Het verschil tussen een dag en nachtcrème zit niet alleen in de ingrediënten, de samenstelling is aan een dag en een nachtritme aangepast. Vaak zijn de nachtcrèmes wat voller qua structuur, bij een dagcrème is dit vaak minder zodat we bijvoorbeeld onze make-up beter kunnen aanbrengen en hierdoor zal het ook beter blijven zitten. Een dagcrème zorgt er met name voor dat de huid vocht reguleert en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Daarom bevatten steeds meer dagcrèmes gelukkig een SPF factor en die hebben we in de nacht niet nodig. Een nachtcrème is voornamelijk zodat de huid geholpen wordt met aanmaak van nieuwe cellen en het repareren van de kapotte cellen in onze huid. Onze huid is namelijk de hele nacht druk bezig om te herstellen. Een nachtcrème kan hier ondersteuning aan geven en zorgen dat de huid sneller herstelt.

Ben ik nog niet klaar? 

Nee, we zijn nog niet klaar! Vergeet de ogen niet. De oogcrème, ook vaak een ondergeschoven kindje. De huid rondom onze ogen is veel gevoeliger en anders van structuur dan op het gezicht. Het is daarom niet aan te raden om hetzelfde product voor het gezicht ook op de ogen te gebruiken. In oogcrèmes worden andere ingrediënten gebruikt en veel minder vetstoffen. Er zijn minder vetstoffen in verwerkt omdat de huid rondom onze ogen het gewoon weg niet kan opnemen, waardoor verstopte traanbuizen kunnen ontstaan of een waas voor de ogen. Voor de ogen is het dus belangrijk dat je kiest voor een oogcrème. Net als in de rest van het gezicht willen we ook hier zo min mogelijk rimpels. De huid rondom de ogen heeft speciale aandacht nodig! 

Ik hoop hiermee wat meer duidelijkheid te hebben gegeven in waarom naast goed reinigen en een dagcrème het wel degelijk verstandig is om een serum, oog en nachtcrème te gaan gebruiken. We kunnen er zeker zo mooi uitzien zoals onze oma’s, helaas moeten wij er alleen iets meer voor werken. Benieuwd welke producten bij jouw huidtype en huidwensen passen? Laat je dan adviseren door één van onze specialisten.

nl_NL