De beste ingrediënten voor de huid op elke leeftijd

Het is nooit te laat om te starten met een gezonde huidverzorgingsroutine. Maar waar moet je beginnen? Welke verzorging past bij jouw leeftijd? Er bestaan twee soorten huidveroudering: intrinsieke en extrinsieke. Extrinsieke is een bijwerking van externe factoren als vervuiling, UV-straling en levensstijl, terwijl intrinsieke het natuurlijke verouderingsproces omvat. Naarmate we ouder worden krijgt de huid over het algemeen andere behoeften.

Gelukkig zijn er een aantal ingrediënten waarvan de huid op iedere leeftijd kan profiteren! Want een goede huidverzorgingsroutine kan leiden tot minder zichtbare lijntjes, een boost in de helderheid en stralende gloed van de huid en nog veel meer. Hier zijn een aantal effectieve ingrediënten die je in jouw huidverzorging zou moeten opnemen:

Antioxidanten

Antioxidanten ondersteunen de collageenproductie, welke essentieel is om de huid stevig en vol te houden. Simpel gezegd is collageen een proteïne die van nature in het lichaam voorkomt, die de bouwstenen van de huid vormt. Naarmate we ouder worden, produceert het lichaam steeds minder collageen. Huidverzorging is daarom de perfecte methode om de productie van collageen te stimuleren.

Retinol

Retinol komt niet natuurlijk in het lichaam voor, maar is één van de meest effectieve ingrediënten als we het hebben over anti-aging en een gezonde huid. Het biedt een variëteit aan voordelen, van het voorkomen van rimpels tot het verbeteren van hyperpigmentatie. Het enige nadeel aan retinol is dat het gebruik bijwerkingen kan veroorzaken. Denk hierbij aan een droge huid en roodheid. Geef de huid tijd om te wennen aan het ingrediënt, en bouw het gebruik langzaam op. Begin het 2-3 keer aan jouw avond routine toe te voegen. Wanneer de huid hier goed op reageert kun je het verder opbouwen, tot het een vast onderdeel is van jouw avondroutine.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een molecuul die het lichaam natuurlijk produceert. Echter neemt deze productie af naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur helpt de huid om water vast te houden en geeft dus de stevigheid en volheid aan de huid. Denk maar eens aan de bolle en gladde wangen van een baby. De cellen zitten op deze leeftijd nog vol met water.

SPF

SPF ingrediënten zoals titaniumoxide en zinkoxide zijn op elke leeftijd belangrijk voor een gezonde huid. Het gebruik van een dagelijkse zonbescherming zou een gegeven moeten zijn, rekening houdend met het feit dat je het gedurende de dag ook opnieuw moet aanbrengen voor de beste bescherming. De dag starten met een verzorging met SPF is het minimale wat je moet doen om de huid te beschermen. Want vergeet niet, schadelijke UV-straling is de nummer één oorzaak van huidveroudering.

Wil je de huid net die extra boost geven? Boek dan een gezichtsbehandeling bij ons in de salon! Wij zullen de huid analyseren en een op maat gemaakt behandel- en productadvies samenstellen. Make an appointment! Of bestel jouw producten gemakkelijk online.

en_GB