Alles wat je moet weten over mee-eters

mee-eters

Last van mee-eters? Oké, laten we eerlijk wezen… wie niet? Mee-eters staan erom bekend dat ze meedogenloos zijn en ook nog eens moeilijk te behandelen zijn. Zeker rondom de neus en de kin. Dus hoe zit het nou precies? Waarom zijn ze zo moeilijk te behandelen en wat kun je dan wel doen om mee-eters te voorkomen en behandelen. Lees hier alles wat je moet weten over mee-eters. 

Mee-eters

Het is een vraag die we vaak krijgen in de salon: hoe kom ik van mijn mee-eters af. Allereerst is het goed om te weten dat ook mensen met een ogenschijnlijke gave huid ook last hebben van mee-eters. Maar wat zijn die vervelende mee-eters nu precies en waar komen ze vandaan? Kort gezegd ontstaan ze wanneer de haarzakjes verstopt raken met dode huidcellen, olie en bacteriën. Mensen met een vettige huid zullen hier sneller last van hebben, maar in principe heeft iedereen een bepaalde hoeveelheid olie in de huid die samen met oliën de huid kunnen verstoppen. Misschien is het je weleens opgevallen dat de meeste mee-eters zich op en rondom de neus bevinden. Dit is omdat hier het grootst aantal talgklieren zitten. 

Wil je het ontstaan van mee-eters voorkomen? Zorg er voor dat de huid gezond en schoon is. Dit kun je het beste doen:

Neem actie!

De eerste stap om mee-eters te voorkomen is door het gezicht te wassen. Dat klinkt simpel genoeg, maar er zijn veel mensen die niet goed reinigen. Om er zeker van te zijn dat je al het vuil en oliën van de huid verwijderd, raden we aan om dubbel te reinigen. Verwijder je make-up als eerste (met een olie reiniging) en reinig de huid daarna nogmaals met een ander soort reiniging.

Maar misschien denk je weleens dat dit niet genoeg is om van je mee-eters af te komen… en dat klopt. Ook al is reinigen van het gezicht een essentiële eerste stap, meestal is er meer werk voor nodig.

Wat nu? 

Je hebt de huid nu gereinigd en hebt nu als het goed is een schoon en fris gezicht. Wat kun je nog verder doen? Er zijn een aantal dingen die je thuis kunt doen om mee-eters te verminderen:

  • Toner met AHA’s en BHA’s – een toner is een perfecte tool om de strijd aan te gaan met olie en vuil. Daarnaast helpt het om het PH level van de huid in balans te brengen. Toner kan ook tot ver in de huid doordringen, wat het ook effectief maakt om mee-eters te verminderen. Zoek een exfoliërende toner met AHA’s en BHA’s.
  • Serum met salicylzuur – een serum kan ná een toner tot het verste doordringen in de huid. Daarnaast bevatten ze ook een hoge concentratie actieve ingrediënten, waardoor ze super effectief zijn. Zoek voor een serum met melk- of salicylzuur, deze helpen beide om oliën en dode huidcellen te verwijderen. 

De volgende stap

De laatste maatregel die je thuis kunt nemen is door een masker te gebruiken. Dit is één van de meest effectieve manieren om thuis van je mee-eters af te komen. Er is veel aanbod, het enige wat je nu nog moet doen is de juiste vinden. Zoek voor een reinigend masker. Kijk alleen uit bij het gebruik van een klei masker, dit is niet een masker die je 2 uur op wilt laten zitten. Dit kan namelijk alleen maar zorgen voor een droge huid. Laat deze dus niet te lang zitten. 

Last but not least

Heb jij het gevoel dat je alles al geprobeerd hebt en niets helpt? Kom dan langs voor een professionele gezichtsbehandeling. Maak een afspraak online of neem contact op voor vrijblijvend advies.

nl_NL