Definitief ontharen in Amstelveen

Definitief ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen of epileren, die last hebben van ingegroeide haartjes, rode talgbultjes, overbeharing of gênante haargroei op bijvoorbeeld de bovenlip. Voor mannen is het een welkome oplossing wanneer ze te kampen hebben met overmatige haargroei op het lichaam, zoals de bovenrug, de bovenarmen of de billen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek.

Ben jij student? Dan ontvang je 20% korting bij vertoon van geldige studentenpas.

Welke techniek wordt er gebruikt? 

Bij Palais des Cosmétiques maken wij gebruik van de Intense Pulsed Light techniek ook wel IPL genoemd. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR kunt u zich verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

De behandeling

De Medcos IPL & IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR -methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten!

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien.

Kan iedereen behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een MedCos IPL SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%.

Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Advies vóór de behandeling

  • De gewenste zone moet 1 a 2 dagen van tevoren worden geschoren;
  • Scrub de huid 1 dag van tevoren goed;
  • Doe op de dag van de behandeling niets op de huid: geen body lotion of deodorant.