fbpx

Definitief ontharen

Definitief ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen of epileren, die last hebben van ingegroeide haartjes, rode talgbultjes, overbeharing of gênante haargroei op bijvoorbeeld de bovenlip. Voor mannen is dit een welkome oplossing wanneer ze te kampen hebben met overmatige haargroei op het lichaam, zoals de bovenrug, de bovenarmen of de billen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek.

Welke techniek wordt er gebruikt? 

Bij Palais des Cosmétiques maken wij gebruik van de Deep Penetrating Light techniek ook wel DPL genoemd. Deep Penetrating Light heeft een kracht van 1600 nanometer en in tegenstelling tot IPL (800 nanometer) verwijdert het de haargroei definitief. De behandelkop wordt met een saffierfilter, dat speciaal voor uw huidtype geschikt is, op de huid geplaatst en door middel van de flits worden lichtpulsen naar de haarfollikels geleid. Tijdens deze flits wordt de papilla (het voedingskanaaltje van de follikel) definitief gedicht. 

Hoe vaak en hoelang moet ik komen? 

Elke haar kent een rust(telogene), groei(anogene) en slaap(katagene) fase. Alleen haren in de groeifase kunnen worden vernietigd. Hierdoor zijn meerdere behandelingen met een wachttijd tussen de behandelingen noodzakelijk. Wij adviseren een wachttijd van 6 weken tussen iedere behandeling. Een deel van de haren zal mogelijk tijdens een volgende behandeling in de groeifase zijn en dus vernietigd kunnen worden. 

Iedere behandeling wordt er gemiddeld 10% van de haren verwijderd. Dit betekent dat u gemiddeld 10 behandelingen nodig heeft om al uw haren te doen verwijderen. Let wel op dat haren die nu nog in de slaapfase bevinden later nog tevoorschijn kunnen komen. 

Is de behandeling pijnloos?

Door middel van de geïntegreerde koeling in de behandelkop is deze behandeling veilig en redelijk pijnloos. Toch kunnen wij niet geheel garanderen dat de behandeling pijnvrij zal zijn, dit hangt namelijk geheel van uw eigen pijngehalte af. Na de behandeling kunt u direct uw normale bezigheden hervatten.

Het resultaat van de IPL versus de DPL behandeling

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij normale IPL apparaten tussen de 8 á 12 behandelingen nodig zijn om 80% van de haargroei te laten verdwijnen, bij cliënten die behandeld zijn met ons DPL apparatuur blijkt dat 95% van de haargroei definitief verdwenen is. Na de behandeling lijkt het alsof de haartjes blijven groeien, dit komt omdat de flitslamp de follikels wel vernietigd, maar niet de haartjes zelf. De aangepakte haartjes die nu los in de haarschacht zitten zullen pas na 2 á 3 weken uitvallen, wanneer ze door de epidermis naar boven worden gedrukt. Dit is ook de reden dat het resultaat na de behandeling niet direct zichtbaar is.

Is definitief ontharen voor alle huidtypen?

Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij vrijwel alle huidtypen behandelen. U kunt na de behandeling zelf een test uitvoeren, u verwijdert met een pincet een haar, u zult zien dat er geen wit bolletje (follikel) meer aan zit. Dit betekent dat de behandeling geslaagd is.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Maak een afspraak