IPL-Huidverbetering

Huidveroudering is helaas een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden en wordt veroorzaakt door een verminderde aanmaak van collageen en elastine. Dit zijn twee huideigen stoffen die verantwoordelijk zijn voor een vitale, jeugdige en vooral veerkrachtige huid.

WAT is IPL?

IPL staat voor Intense Pulse Light. Huidveroudering tegengaan is eenvoudig en pijnloos met ons IPL-apparaat. Door de huid bloot te stellen aan het zogenaamde pulserende licht, zal deze gezonder, frisser en jonger tonen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een aanvullende crème of behandeling, zal het effect prachtig zijn aangezien met IPL de diepere huidlagen bereikt worden. IPL leent zich daarom uitstekend voor huidverbetering.

WAAROM IPL?

IPL is perfect wanneer u de huid een extra boost wilt geven. Dit kan naast uw huidige gezichtsbehandeling zijn of als afzonderlijke behandeling. IPL wordt altijd aangeraden in combinatie met de juiste producten voor de huid. 

WANNEER IPL?

Met deze revolutionare techniek kunnen verschillende huidaandoeningen behandeld worden, zoals acne, couperose, huidveroudering, pigmentvlekken en spider navea.

 • Acne: Acne is één van de meest voorkomende huidproblemen in ons schoonheidsinstituut. Naast de 'normale' gezichtsbehandeling kunnen wij d.m.v. IPL acne nog beter bestrijden. De flitsen van de IPL vernietigen de acne bacterie. Hierdoor zullen ontstekingen in de huid verdwijnen en zal het herstelproces van de huid in werking gaan. Afhankelijk van het type acne zijn er 6-10 behandelingen nodig.
 • Couperose, rosacea, spider navea en roodheden: Het IPL-apparaat is ideaal om roodheden op de huid te verminderen. Wanneer de huid van haar roodheden is verwijderd zal de huid er jonger, gezonder en vooral rustiger uit zien. De warme lichtflitsen van het IPL-apparaat zorgen ervoor dat de gesprongen vaatjes dicht branden zodat ze niet meer zichtbaar zijn. De roodheid op de huid zal verdwijnen. Afhankelijk van het type roodheid zijn er 3-5 behandelingen nodig.
 • Pigmentvlekken: Het verwijderen van pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsvlekken en/of ouderdomsvlekken is bereikbaar door het IPL-apparaat. De lichtflitsen worden op de huid gezet. Iedere flits breekt het pigment af wat teveel of te weinig zit in de vlek. De vlek zal geleidelijk verdwijnen, gemiddeld na ongeveer 3 behandelingen.
 • Huidveroudering: Een huid die ouder wordt krijgt gemiddeld meer vlekken en meer roodheden. Daarom is de IPL zo ideaal wanneer je de focus wilt leggen op het verminderen van de verouderde huid. Per flits zullen vlekken en roodheden verminderen, maar wanneer je dit over je gehele gezicht doet zal dit de huid ook strakker maken.

Bij Palais des Cosmétiques kijken wij altijd of de huid geschikt is voor deze betreffende specialisatie.

Frequentie: bij Palais des Cosmétiques adviseren wij IPL altijd in een kuur of als aanvulling op uw gezichtsbehandeling. De hoeveelheid behandelingen die u nodig heeft kan pas worden bepaald wanneer de specialist goed naar de huid heeft gekeken en uw wensen en behoeften duidelijk heeft.

Het RESULTAAT

Het resultaat van de behandeling is vaak niet direct zichtbaar. Het kan zelfs zijn dat de huid eerst een stuk roder wordt dan het was, ook kunnen er korsten op het gezicht ontstaan. Desalniettemin zal er in de loop van tijd een strakkere en egalere huid optreden.

NEED TO KNOWS IPL

 • Het is belangrijk dat je de huid voor en na de behandeling goed beschermd tegen UV-straling;
 • Het is mogelijk dat de huid na de behandeling branderig aanvoelt;
 • Behandeling voelt aan als kleine prikjes op de huid;
 • Ga na de behandeling minimaal 4 weken niet onder de zonnebank of vol in de zon;
 • Douche na de behandeling is toegestaan, dep de huid droog i.p.v. wrijven;
 • Bij eventuele roodheid kunt u de huid koelen met een icepack;
 • Het gebruik van zelfbruinende crèmes of sprays raden wij af. Dit kan pigmentvlekken veroorzaken;
 • Blijf van eventuele korstjes af;
 • Minerale make-up is toegestaan;
 • Cosmetica en exfoliërende producten zijn pas weer toegestaan wanneer de roodheid uit de huid is weggetrokken;

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.