Microneedling

Wanneer we ouder worden maakt de huid minder collageen en elastine aan. Dit is een natuurlijk proces waardoor de huid slapper wordt en meer rimpels krijgt. Wanneer u de huid toch jong en fris wilt houden kunt u kiezen voor microneedling. Deze geavanceerde procedure zorgt ervoor dat de huid zichzelf op een natuurlijke en veilige wijze regenereert en herstelt. Hierdoor ontstaat een gladde, stralende, gezonde huid. 

WAT is microneedling?

Microneedling is een geavanceerd proces die wordt uitgevoerd met een roller die bedekt is met talloze kleine naaldjes. Deze naaldjes dringen de bovenste huidlagen binnen tot een diepte van 2 mm.

Bij Palais des Cosmétiques maken wij gebruik van een uniek disk-neelding treatment van Genosys. Door deze innovatieve microneedling rollers bereikt u meer resultaat en meer veiligheid. Door de diamantvorm van de naalden doet de behandeling tevens minder pijn. Bij deze innovatieve behandeling zijn kortere naalden nodig, doordat er kortere naalden gebruikt worden heeft u een beter resultaat met minder trauma aan de huid. 

WAAROM microneedling?

Het doel van de behandeling is om een gecontroleerde verwonding onder het huidoppervlak te creëren, hierdoor wordt het lichaam aangezet om te reageren om meer collageen te gaan produceren. Het openen van de huid zorgt er daarnaast ook voor dat voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden in de huid. De huid wordt sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur. Met microneedling ziet men direct resultaat! 

WANNEER microneedling?

Microneedling kan als aanvulling op uw gezichtsbehandeling of als losstaande behandeling. Bij de volgende huidproblemen is microdermabrasie de oplossing:

  • Fijne lijntjes en rimpels, acne littekens, littekens, zonbeschadiging, pigmentstoornis, grove poriën, striemen/striae.

Bij Palais des Cosmétiques kijken wij altijd of de huid geschikt is voor deze betreffende specialisatie.

Frequentie: bij Palais des Cosmétiques adviseren wij microneedling altijd in een kuur of als aanvulling op uw gezichtsbehandeling. De hoeveelheid behandelingen die u nodig heeft kan pas worden bepaald wanneer de specialist goed naar de huid heeft gekeken en uw wensen en behoeften duidelijk heeft.

Het RESULTAAT

Een aantal resultaten van microneedling zijn: gladdere, frissere huid, vermindering van rimpels en fijne lijntjes, vermindering van vlekken, opvulling van acnelittekens en mogelijkheid tot het gladder maken van operatie of traumatische littekens. 

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Dit komt omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Het hele proces kan zelfs een aantal maanden duren. 

NEED TO KNOWS Microneedling

  • De huid ziet er na de behandeling rood uit, dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden; 
  • De huid kan warm en prikkelend aanvoelen; 
  • Er kunnen na de behandeling kleine ontstekingen ontstaan, dit is niet erg en trekt vanzelf weer weg.

Nabehandeling 

  1. Gebruik een dagelijkse sunblock (SPF);
  2. Drink voldoende water;
  3. Ga binnen 48 uur niet onder een hete douche, in een heet bad, sauna, zwembad of de zee;
  4. Een hydraterende crème is onmisbaar als aansluiting op deze behandeling;

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.