Help!? Hoe reinig ik mijn droge/gevoelige huid

reinigen

Als je onze blogs een beetje in de gaten hebt gehouden dan weet je hoe belangrijk het reinigen van jouw huid is. De eerste stap in huidverbetering zit hem namelijk in het reinigen van je gezicht. Het is belangrijk dat je voor ieder huidprobleem eigenlijk een gepaste reiniging gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld acne hebt dan moet je niet dezelfde reiniging gebruiken als wanneer je een droge/gevoelige huid hebt. Vandaag wil ik je even meenemen in hoe je de droge/gevoelige huid goed kan reinigen.

Een slecht gereinigde huid kun je zo zien. De huid is dan vaak droog, krijgt een doffe kleur of is juist heel erg vettig met veel pukkeltjes. Wanneer je de huid goed reinigt zal het stralen en voldoende gehydrateerd zijn. Nu denk je gelijk ‘Ik ga mijn gezicht volle bak reinigen’ . Maar nee, dat is ook niet helemaal de bedoeling. Overmatig reinigen kan er juist voor zorgen dat je de barrièrefunctie van de huid stuk maakt waardoor je ook de goede bacteriën verwijdert. Per huid heb je eigenlijk dus een eigen reinigingsplan nodig.

Een bloes of een broek?

Wanneer je jouw kleding allemaal tegelijk op 40 graden wast zal je zien dat het ene kledingstuk hier tegen kan maar het volgende kledingstuk de prullenbak in kan. Zo is het eigenlijk ook met je huid. Nu is het om erachter te komen of je huid een bloes is of een broek. En als je dan ook nog eens kunt achterhalen waar het vuil op je kleding vandaan komt, dan kun je ervan uitgaan dat je door de wasbeurt je huid sterker en stralend kan maken.

Heb ik een droge of vette huid?

Een schoonheidsspecialiste zou je dit direct kunnen vertellen. Maar om er zelf achter te komen kun je drie dagen je huid alleen wassen met water. Wat gebeurt er dan met je huid? Word je huid snel droog? Dan is dit de perfecte blog voor jou!

Reinigen met een droge/gevoelige huid

Wanneer de huid droog en/of gevoelig is dan is het verstandig dat je de huid zo min mogelijk reinigt. Ga dus niet een extra keer reinigen in de middag als je niets te doen hebt. Het is bijvoorbeeld verstandig om alleen in de avonden een milde reiniging te gebruiken die je vervolgens afspoelt met lauwwarm water. Het beste is eigenlijk als je een product gebruikt waar olie aan is toegevoegd. In de ochtend spoel je de huid af met water en in de avond gebruik je een olie-based product.

Reinigen met een extreem droge/gevoelige huid

Wanneer je huid extreem gevoelig is zal je huid het niet fijn vinden wanneer je de huid vaak gaat wassen. Daarom is het in zo’n geval beter als je de huid reinigt met een olie-based product.

Reinigen met puistjes en een droge huid

Hier geldt ook het advies dat je een product gebruikt met oliën er in. Maar daarnaast is het wel handig dat je de bacteriën goed verwijdert die zorgen voor de puistjes. Daarom is een wateroplosbare reiniging TOP!

Heb je meer vragen over het reinigen van de huid, kom dan voor een GRATIS intake gesprek bij ons schoonheidsinstituut in Amstelveen, wij willen jou helpen! Neem contact op.

nl_NL